El servici del Director Salesià: una brúixola per a la comunitat

31 julio 2020

Per ANS

“Animació i govern de la comunitat – El servei del Director Salesià” com a brúixola per a les comunitats. Així defineix don Ángel Fernández Artime, Rector Major, el nou document, que amb les propostes rebudes durant el *CG 28 arriba a la seua edició definitiva, 34 anys després de l’anterior document anomenat: “Manual del Director Salesià”.

L’entrevista realitzada en vídeo pel jove posnovici Ignazio Coniglio al Rector Major i a Ivo Coelho, Conseller de Formació, ajuda a comprendre millor aquest regal, que don Ángel Fernández Artime va prometre oferir a tots els Salesians.

És, de fet, el procés de formació permanent al qual estan convidades totes les comunitats, especialment en aquest primer any després d’haver viscut el 28° Capítol General

El jove salesià pregunta al Rector Major “Podem oferir un instrument que siga bo per a tots, considerant la diversitat present en la nostra Congregació?”

“Jo dic que sí – El Rector Major respon – No per a fer el mateix, és a dir, totes les mateixes coses en el nostre món salesià. Però sí, per a saber quina és la direcció que hem de tindre. En el centre estan les nostres Constitucions i Reglaments. Quant a aquest instrument, em sembla que és com una brúixola. La brúixola en la mar, i ho diu un fill de mariner, és l’instrument que t’indica quina és la bona direcció per a tornar a casa, per a arribar al port. És diferent d’un GPS. El GPS, com diu el Papa Francesc, és una eina que no serveix com a punt de referència per a la vida. En la vida no sabem què ens trobarem davant de nosaltres dia rere dia, moment a moment. I és la raó per la qual, com a comunitat, director i germans, hem de viure abans de res amb un profund sentit de fe; buscar després una gran comunió entre nosaltres; al mateix temps, acceptar que en la comunitat hi ha sempre un germà entre els germans que fa aquest servei de guia, de mediació, que ens acompanya en aquest discerniment.

A més del vídeo on s’ofereix un panorama complet al document en general que es troba disponible en YouTube en l’original italià i doblegat a l’espanyol, es van enviar altres materials a totes les comunitats per a facilitar la lectura i el diàleg entre els germans salesians.

Els nous vídeos i materials s’enviaran amb un interval d’uns 3 mesos, per a introduir gradualment a la lectura i a l’aprofundiment de cadascuna de les tres parts del document: 1. La identitat consagrada dels Salesians; 2. El director de la comunitat religiosa salesiana; 3. El director i la missió salesiana compartida.

En aquest primer vídeo intervé Ivo Coelho, Conseller General per a la Formació, convidant als Salesians de Don Bosco del món “a dedicar un temps a estudiar aquest instrument. Intentarem oferir-los alguns subsidis. Però molt depén del vostre convenciment, començant pels inspectors, els delegats per a la formació, els directors i cadascun de nosaltres Salesians”.

El vídeo conclou amb un signe que continua vigent hui dia i que el Rector Maig: una brúixola. “Aquesta brúixola pot ser un instrument que pot aprofitar vents favorables. I per això jo els convide a portar en el cor el desig de prendre de debò aquest procés, personal i comunitàriament. En la fe, Déu ens demana una vertadera resposta de fidelitat hui. Crec que és el millor regal que podem oferir als nostres joves: ser Don Bosco en el Mirabello de hui”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...