L’Institut Històric Salesià publica «Salesian Historical Research» la revista bimensual d’història religiosa i civil

17 agosto 2020

Per ANS

El compromís de Don Bosco en favor de l’alfabetització dels joves, el paper dels Salesians en la propagació de la devoció a Maria Auxiliadora a Polònia, juntament amb una edició crítica inèdita de Sant Joan Bosco seminarista en Sant Bartolomé Apóstol. Aquest article i molt més en el número 70 (gener-juny 2018) de «*Salesian Historical Research» (RSS), la revista bimensual d’història religiosa i civil, publicada per l’Institut Històric Salesià (ISS).

En el sector ESTUDIS s’indiquen dos assajos:

Don Bosco en favor de l’alfabetització dels joves a meitat del segle XIX, un estudi de Vito Maurizio, que examina la contribució de Don Bosco en l’educació dels joves analfabets de les classes treballadores en general, que generalment no tenien accés a l’escola i que es trobaven en l’oratori “San Francisco de Sales”. Probablement no va ser el primer a Torí; però sabia com respondre amb determinació a les necessitats dels seus joves.

Els Salesians i la promoció del culte de María Auxiliadora a Polònia és la investigació de Jan Pietrzykowski, professor de la Universitat «Card. Wyszyński «de Varsòvia i director dels arxius de l’Inspectoría de Varsòvia. Don Bosco va ser un dels primers devots de Maria sota el títol d’Auxiliadora dels Cristians. Els salesians, van arribar a Polònia a Auschwitz en 1898, quan es va reconstruir l’església de la Santa Cruz, immediatament van posar per títol: María Auxiliadora i van col·locar en l’altar una còpia de la imatge de la “Verge de Don Bosco”. A més d’Auschwitz, la Congregació Salesiana dirigeix pastoralment els santuaris de Maria Auxiliadora de Przyłęków, de Twardogóra i de Rumia, nou parròquies i dues esglésies rectorals sota el mateix títol. Els salesians, a més, van contribuir en la creació de la festa obligatòria de Maria Auxiliadora, el 24 de maig, en totes les diòcesis del país.

En el sector FONTS, es va presentar el text:

El discurs en honor de Sant Bartolomé Apóstol compost en Piemontés pel seminarista Giovanni Bosco (1838), editat per Aldo Giraudo, professor de la Universitat Pontifícia Salesiana. Aquesta és una edició crítica i una traducció del discurs inèdit en Piemontés de Juan Bosco seminarista que el va recitar en Castelnuovo a l’església de la “Confraternita”, en la festa de Sant Bartolomé Apóstol en 1838. El document, descobert recentment, reflecteix la sensibilitat del jove Bosco, els gustos dels seus oïdors i les pràctiques de religiositat popular d’aqueix precís moment històric.

Es completa el text amb el sector NOTA, que és una contribució sobre Don Francesco Convertini. Perfil biogràfic, realitzat per Grazia Loparco, professora en la Facultat Auxilium. S’ofereix també diferents Recensions i Informes, i el Repertori Bibliogràfic: 2016-2017, per Cinzia Angelucci i Stanisław Zimniak.

 
 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...