El conseller per a la Regió Mediterrània visita a l’consell de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora durante la sessió d’octubre El salesià Juan Carlos Pérez Godoy acompanya durante la sessió compartida a Sevilla el matí de l’15 d’octubre.El treball realitzada per l’òrgan de animació i Govern . La segona sessió de el curs es desenvolupa de el 13 a el 15 d’octubre a la seu de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora amb la participació de l’inspector Àngel Asurmendi, Fernando Miranda Uster, Vicari Inspectorial, Antonio Echeto Zubiri, Ecònom Inspectorial, i els consellers Miguel Canino Zanoletty , Joan Valls i Ferrer, Jordi Lleixà i Jané, José Luis Navarro Santotomás i Fernando Báñez Martín.
Entre els temes tractats cal destacar la nova organització dels equips de la Delegació de Pastoral Juvenil, el treball dels nous consellers, l’estat de salut dels germans i la situació dels col·legis després de el període estival. A més la resta de delegacions van comentar com han començat el curs i es van comunicar els temes tractats en la reunió d’inspectors de la Regió Mediterrània i la Conferència Ibèrica. També hi va haver ocasió de reflexionar sobre alguns documents amb temes formatius referits a ambdues conferències
Per altra part, com a moment significatiu, el consell va rebre la visita de Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller per a la Regió Mediterrània, que en super itinerari d’animació de les deu províncies salesianes d’Itàlia, Portugal, Espanya i Orient Mitjà tornava a Sevilla per acompanyar el treball realitzat des de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. La trobada fratern va servir per compartir Elements comuns per a la regió i marcar el full de ruta per els propers anys. Alguns dels temes tractats, dialogats en la primera entrevista concedida a l’Agència de Notícies Salesianes, es van emmarcar els desafiaments relacionats amb la fecunditat vocacional; la revitalització de la vida consagrada salesiana; l’atenció als joves més pobres i en Merkel d’Exclusió -Coneix una particular mirada a la immigració-; o l’horitzó missioner. A més de la feina al costat de l’Regional, també va haver ocasions de analitzar temes relacionats Amb altra preguntes que els Membres de l’consell fuerón presentant, a més del temps per a les entrevistes personals. 
 
La sessió es tancar Donant pas a la primera trobada de directores de comunitat de el curs que es desenvolupa durante les jornades de l’15 i 16 d’octubre mitjançant la modalitat on line.