El centre juvenil Àncora i la Federació de centres juvenils signen un conveni de col·laboració

19 octubre 2020

Per Salesians Comunicació.

La Federació Don Bosco de la Comunitat Valenciana va signar divendres passat 17 d’octubre un conveni de col·laboració amb el Centre Juvenil Salesià Àncora de Cartagena. S’ha iniciat el procés de dissolució de la Federació Don Bosco de la Regió de Múrcia i a través d’aquest conveni, el centre juvenil Àncora de Cartagena tindrà una participació més activa en la federació Valenciana mentre aquesta promourà la formació i l’assessorament del centre juvenil com a entitat convidada en totes les iniciatives que s’organitzen per als centres juvenils de la Comunitat Valenciana.

El conveni de col·laboració el van signar el salesià Daniel Peña i la presidenta del CJS Àncora María Pilar Madrid i el salesià Jordi Tarrazó i la presidenta de la Federació de Centres Juvenils de la Comunitat Valenciana, Ainhoa Guillo, els qui van aprofitar l’inici de curs en el centre juvenil per a visitar-los i formalitzar la signatura del conveni.

“Des de fa uns mesos i a través del coordinador inspectorial de Centres Juvenils Fran Cánovas, hem tingut algunes reunions i converses per a veure quines eren les necessitats del centre juvenil en quedar sense Federació i veure com podríem cobrir aqueixes necessitats” explica la presidenta, Anihoa Guillo. La relació del centre juvenil amb la Federació sempre ha sigut estreta, des de fa anys participaven en formacions conjuntes o compartien el Dia de les Federacions, entre altres coses.

El conveni

El conveni és un acord de col·laboració en el qual la Federació es compromet a donar servei a labors de gestió que el centre necessite, a més d’incloure’ls en les nostres propostes de trobades, formació, comissions d’àrees, etc. Es tracta de fer una labor d’acompanyament que garantisca, per a l’obra, per al centre i per a la Inspectoria, que el propi centre juvenil està emparat en una organització més estable i amb recursos per a poder continuar vinculant-los a la Pastoral, identitat i sentir general de la Inspectoria en el àmbit de l’educació no formal, a més d’ajudar en les tasques de gestió que els voluntaris i voluntàries necessiten conéixer i realitzar perquè el centre continue en marxa de manera legal, formada i educativament.

La Federació C.J. Don Bosco

En 1988, es va fundar la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de la Comunitat Valenciana, una entitat d’educació en el temps lliure amb àmbit autonòmic i sense ànim de lucre, que basa el seu estil educatiu en la Proposta Educativa dels Oratoris i Centres Juvenils Salesians i en els valors del Voluntariat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...