El Campobosco 2022 a l’horitzó: Atreveix-te, confia, viu!

12 enero 2022

Sota el lema, pel lema “ATREVEIX-TE, CONFIA, VIU!”, se celebrarà el Campobosco 2022, una trobada organitzada per la pastoral juvenil salesiana d’Espanya i Portugal que tindrà lloc del 30 de juliol al 8 d’agost i on es recorrerà la terra on va néixer el carisma salesià, la terra de Don Bosco i Mare Mazarello, apropant-se a la seva experiència espiritual i a la resposta creient.

“A l’horitzó de l’Any de la Família, del quart centenari de la mort de Sant Francesc de Sales i del 150è aniversari de la fundació de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora, amb el Campobosco ens aproparem a Jesús i el seu Evangeli. A través de la Paraula de Déu, ens fixarem en el rostre de Jesús que va inspirar els nostres fundadors, ens deixarem confrontar per la fe que van viure Don Bosco, Mare Mazzarello, i els joves del primer Oratori. En aquest Campobosco volem encoratjar el protagonisme dels joves fent camí sinodal amb l’Església del nostre temps”, comenten des de l’organització després del llançament de la convocatòria.

Els objectius d’aquesta trobada són:

• Fer experiència de vida cristiana recorrent els llocs on va néixer el carisma salesià trobant-nos amb Jesús a través de l’experiència de vida cristiana que van viure Don Bosco, Mare Mazzarello i els joves del primer Oratori.
• Proposar les figures dels joves sants que van florir a Valdocco i Mornese com a inspiració per al propi projecte de vida evangèlic.
• Viure l’eclesialitat des del protagonisme juvenil i la comunió carismàtica amb sintonia amb tota la comunitat cristiana que camina cap al sínode.

“Atreveix-te, confia i viu!”

El cartell de la trobada, primer símbol que conduirà fins a l’esdeveniment del proper estiu, recull alguns d’aquests elements, suggerents i amb un gran calat educativo-pastoral:

  • La imatge gràfica del salt expressa el procés proposat amb el lema: Atreveix-te, confia, viu.
  • Atreveix-te: Surt de la teva comoditat i de la teva zona de confort!
  • Confia: No tinguis por, fes el salt de la fe, Jesucrist és la raó d’una nova manera de viure! En el fons de tot, la imatge del Ressuscitat del Colle així ho expressa.
    o Viu: L’experiència proposada obre possibilitats per a una vida nova, la vida en Crist!
  • Les tres virtuts teologals estan associades a l’experiència: la fe (la creu en atreveix-te); la caritat (l’amor de Crist Ressuscitat en confiança) i l’esperança arrelada en Déu com a experiència d’una vida nova (en viu).
  • A la part inferior, hi ha els llocs salesians. “Amb ells dialogarem en el nostre pelegrinatge a través de l’experiència de Don Bosco i Mare Mazzarello. Amb ells parlem i ells ens inspiren… expressen aquest diàleg entre ells i cada jove”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...