El Campament Urbà d’Elx premiat com a millor projecte de voluntariat educatiu, cultural i esportiu

14 enero 2021

Per Campament Urbà.

​​Miguel Salvador, president de la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, va fer el lliurament del premi a Cristina Martínez Ferrando, responsable de Voluntariat de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (FISAT), i Nacho Beltrán, director general de FISAT.

«Un reconeixement que arriba en un any en què el voluntariat del Campament Urbà ha demostrat la seva gran vocació de servei i la seva capacitat d’adaptació al reconvertir el projecte i seguir arribant als infants als que cada estiu s’ofereix una alternativa d’oci i temps de lleure «, explica Cristina Martínez Ferrando, responsable de Voluntariat a FISAT.

El Campament Urbà d’Elx és un projecte desenvolupat íntegrament per persones voluntàries. En col·laboració amb Salesians Elx, des de 2007 el Campament Urbà busca oferir una alternativa educativa en el temps de lleure per a aquells infants en situació o risc d’exclusió social durant el mes d’agost, en el qual baixa considerablement l’oferta d’activitats educatives a la ciutat.

Actualment el projecte compta amb més de 100 voluntaris i voluntàries. Gràcies a aquest recurs de l’1 al 7 d’agost, 150 infants entre 6 i 14 anys gaudeixen d’una gran varietat d’activitats que el voluntariat ha preparat per trencar amb les rutines i oferir una proposta d’oci i temps de lleure.

Campament Urbà en temps de COVID-19

L’estiu passat el Campament Urbà va fer front als desafiaments de la pandèmia i davant la impossibilitat de celebrar presencialment la trobada, va repensar la seva proposta per arribar igualment als infants. El resultat va ser el format en línia i el lliurament de materials per poder desenvolupar diferents activitats. Cada dia de campament, els voluntaris i voluntàries van anar a la casa dels destinataris/es per lliurar-los unes caixes amb material per a tallers, moments de reflexió, etc. a desenvolupar aquell dia a casa. Aquestes caixes estaven acompanyades de vídeos per guiar cadascuna de les activitats (també se’ls facilitava tot el contingut dels vídeos per escrit per als que no tenien accés als mitjans necessaris per veure els vídeos). Una gran tasca que ha estat reconeguda en la V Edició dels Premis del Voluntariat.

La Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana està formada per un centenar d’entitats que representen a 30.000 persones voluntàries.

El projecte Campament Urbà d’Elx es desenvolupa en col·laboració amb Salesians Elx. El 2020 ha rebut finançament de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’IRPF.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...