El camí cap a l’autonomia gràcies al Taller d’Hostaleria

15 junio 2021

Per Salesians Comunicació.

Els equips educatius de les llars d’emancipació Pisos Magone i el Centre de dia Don Bosco de Salesians Sant Antoni Abat de València, a través de la línia d’inserció sociolaboral treballen en coordinació per garantir el millor acompanyament i intervenció. El Taller d’Hostaleria és per a molts joves en procés d’autonomia una via de formació i d’ocupabilitat.

Els projectes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT uneixen sinergies per afavorir el creixement i l’autonomia de les persones joves a les que s’acompanya. La coordinació i el treball conjunt dels equips educatius incideix de forma positiva en la intervenció.

Un exemple d’aquesta col·laboració és la que es desenvolupa entre el taller d’hostaleria del Centre de dia Don Bosco i els pisos Magone. Gràcies a l’acompanyament de tots dos recursos al taller d’hostaleria és una opció formativa i d’inserció laboral per a molts joves de les llars d’emancipació. L’Omar, el Carlos y l’Ángela ens expliquen en aquest vídeo el procés i el resultat.

En els pisos d’emancipació s’orienta als joves cap a la formació i la millora de l’ocupabilitat. Per a aquells que valoren l’hostaleria com una opció de futur, el centre de dia Don Bosco ofereix un itinerari d’inserció sociolaboral com «Ajudant de cuina i cambrer» a través de el qual els nois i noies adquireixen competències professionals i formació per a l’autonomia personal.

La formació inclou els continguts específics d’hostaleria i pràctiques internes i externes, així com l’acompanyament educatiu per al desenvolupament personal i adquisició de competències mitjançant tutories, sessions d’autonomia, orientació laboral i desenvolupament d’habilitats socials.

El treball coordinat dels equips educatius dels pisos i del centre de dia permet conèixer el procés vital del jove i això afavoreix la intervenció en el seu procés cap a l’autonomia.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...