El Árbol de Zaqueo posa música a la recta final de la campanya Som U

19 marzo 2021

 

El Árbol de Zaqueo, grup de música cristiana, mogut per la fe, la música, la justícia social i el compromís amb els desfavorits, amb l’exemple de Zaqueo, puja a l’arbre per veure millor Jesús i oferir la seva música a diferents iniciatives. Una d’elles ha estat la campanya Som U, que en línia amb els últims anys, i inspirats pel Projecte Orgànic de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, presentava la línia de treball conjunt per a dos cursos després de les reeixides campanyes «Vine i veuràs» i «Primer, els últims ».

Amb els temes «No estoy loco» i «Siempre sembrando» es posa la banda sonora a la recta final del curs i s’ofereix una selecció de recursos didàctics.

 

Aquest grup va començar al novembre de 2017 el seu camí musical compaginat amb l’educació en diferents escoles de Córdoba, Málaga i Antequera, estant molt vinculats a diferents congregacions religioses (salesians, jesuïtes i religioses de la Sagrada Família de Villefranche). Un arbre que enfonsa les seves arrels en la realitat juvenil i en el compromís que aquesta exigeix. «Ens mou compartir la fe i la solidaritat amb qualsevol projecte que faci vida l’Evangeli. Per això ens sentim més cristians vocacionats que músics cridats», comparteixen.

«En aquest camí que estem recorrent, hem rebut grans regals: compartir vida, oració i música amb diverses realitats de la nostra àmplia església catòlica; trobar en altres músics cristians una família que camina unida i es recolza per seguir creixent», expliquen sobre una trajectòria que els ha permès col·laborar amb la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora amb himnes pasquals per a les edicions de 2018 y 2019.

Una àmplia selecció de materials per a dos anys carregat de reptes

‘Som U’ ha estat l’eslògan que ha guiat els esforços durant els cursos 19/20 i 20/21 al costat d’una àmplia selecció de materials elaborats per un extens equip de col·laboradors repartits per tota la geografia inspectorial i acompanyats des de la Delegació de Pastoral. Gràcies a la web, on també s’hi van allotjar testimonis i recursos relacionats amb la imatge audiovisual de la campanya, es van oferir celebracions que van potenciar la Paraula de Déu, amenitzades amb cants i gestos. Des de la celebració de l’inici i final de curs fins l’Eucaristia per la festivitat de Don Bosco o Maria Auxiliadora, passant per la reconciliació d’Advent o Quaresma, més d’una desena de celebracions que van ajudar als equips locals de Pastoral.

A més, tot aquest procés pedagògic es veu acompanyat per la conjugació del verb Estimar que va il·luminar cada bloc en el qual es divideix el curs, juntament amb un eslògan setmanal. Aquest procés, que camina pel «Estimar-me, estimar-te, estimar-lo, estimar-nos i estimar-los«, va analitzar les capacitats que possibiliten a cada destinatari portar endavant el treball acadèmic o les actituds que permeten mantenir bones relacions d’amistat i amb la família. L’anàlisi d’aquestes realitats van procurar portar els destinataris a descobrir-se i valorar-se com a imatge i semblança de Déu.

També va estar disponible el pla d’acció tutorial, a la llum de l’experiència positiva del curs passat, amb sessions també vàlides per a grups de fe i grups de creixement humà. D’altra banda, es van oferir materials complementaris com cançons, pel·lícules, cartells, oracions juvenils, recessos i trobades per a la Família Salesiana o activitats per al Centre Juvenil, juntament amb un ampli ventall de recursos que van completar aquesta oferta.

Després de 24 mesos aprofundint al costat de les comunitats i la Família Salesiana presents en cada localitat, impulsant el sentit d’unitat de cada casa salesiana a través dels òrgans d’animació de la mateixa, promovent iniciatives de formació conjunta entre salesians religiosos i laics compromesos, i seguir creixent en el sentit de pertinença a una sola inspectoria, va arribar el moment d’encarar la recta final amb la música de «El Árbol de Zaqueo» «perquè tots siguin u» (Jn, 17-21).

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...