Edebé estrena canal de podcast de literatura infantil i juvenil

7 mayo 2021

Per Edebé

La pandèmia i els nous hàbits d’entreteniment i informació han marcat la revolució dels podcast; continguts d’àudio a la carta. A l’increment i gran varietat de canals, s’ha sumat l’augment de seguidors i de noves generacions.

Agrupats de forma temàtica, l’oferta de podcast és cada vegada més especialitzada i la seva durada s’ha reduït entre 20 i 30 minuts, atenent els hàbits dels oients. En un entorn de moviment constant, la virtut que ofereix l’àudio és precisament que s’adequa a les circumstàncies d’espai i temps de cada oient.

Una forma d’informació i entreteniment en línia que ha fet més visible aquest ecosistema on la paraula propera a l’oïda sedueix i captiva milions de seguidors arreu del món, i amb una dada destacable: segons un estudi de VoxNest, les escoltes de podcast en espanyol han crescut un 94% en el primer semestre del 2020.

Amb aquesta finalitat sorgeix #DameLibros, el canal oficial de podcast d’Edebé que desitja apropar-se a mestres, llibreters i lectors amb el desig de consolidar una comunitat que valora i vol continuar impulsant la literatura infantil i juvenil com a eina de desenvolupament i impacte en la formació lectora dels joves.

Davant la important oferta de canals, #DameLibros vol tenir un segell especial i singular per ajudar a abordar l’apassionant món de la literatura adreçada als lectors més petits; des de la nostra experiència, i també dels autors, els llibreters i els bibliotecaris a qui convidarem a compartir aquesta aventura.

#DameLibros serà una plataforma que donarà a conèixer en profunditat el meravellós univers dels llibres infantils i juvenils més enllà de les pàgines literàries, i que ajudarà a incrementar el plaer per la lectura a través de tots els seus agents.

Ens agradaria ser una comunitat dinàmica i viva d’oients, amb una àmplia proposta de continguts i experiències rellevants que permetin conèixer les principals tendències i novetats de el sector amb propostes inspiradores. Comptarem amb entrevistes a autors i editors, recomanacions de llibreters i lectors, versions dramatitzades d’alguns títols i més continguts que estem elaborant.

El podcast tindrà una periodicitat mensual, cada primer divendres de mes, i la seva difusió serà a través de la plataforma de iVoox. #DameLibros va començar el seu camí el 2 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de Llibre Infantil i Juvenil, amb una entrevista als autors guanyadors del XXIX Premi Elebé: Juan Ramón Santos i Pablo Gutiérrez.

El divendres 7 de maig serà el següent lliurament de #DameLibros i estarà dedicat al 23 d’abril: Dia de el Llibre i de Sant Jordi.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...