De l’Estiu Salesià a l’Estiu En Positiu en la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

9 julio 2020

Per Comunicació.

Escoles d’estiu, casals, oratoris, camps de treball, colònies o escoles esportives, són les diferents maneres de nomenar a l’Estiu Salesià 2020, un estiu que abans de res pensa en positiu i les seues iniciatives tenen com a objectiu l’atenció als joves per part dels salesians.

Des de l’inici de les vacances escolars, s’han posat en marxa multitud d’activitats ideades per a promoure l’ús educatiu del temps lliure. Les activitats conjuguen l’oci amb la formació humana i espiritual, tenint en compte enguany a més innovació, seguretat sanitària, distanciament físic i acció en el local.

Amb aquest enfocament les diferents presències salesianes han organitzat una oferta que responga a les necessitats de la infància i la joventut durant aquest estiu i de cara a la normalitat a la qual s’enfronta la societat després de la crisi sanitària de la COVID-19.

Jordi Lleixà, nou delegat inspectorial de Pastoral Juvenil, afirma que “Moltes són les dificultats, però la bona voluntat i la intenció de les cases ha sigut molt positiva”. Algunes cases han pogut superar aquestes dificultats i llançar la seua oferta, com és el cas de Saragossa, Jerez, Còrdova o Lleida (veure el llistat complet). Altres cases continuaran acompanyant als joves amb multitud d’iniciatives virtuals.

Les previsions apunten al fet que enguany al voltant de 3.000 xiquets, xiquetes, adolescents i joves se sumaran a les activitats de l’estiu en positiu de la *Inspectoría María Auxiliadora. Unes iniciatives que són possibles gràcies a la col·laboració de 650 animadors voluntaris que ofereixen el seu temps lliure per a estar al servei dels altres. Aquestes iniciatives implicaran 43 salesians i 57 salesians cooperadors que no han volgut deixar de viure un estiu salesià (#VeranoSalesiano) malgrat les difícils circumstàncies.

Les edats dels destinataris oscil·len entre els 3 i els 30 anys. En el cas de les Escoles d’estiu, estan dirigides als més xicotets de 3-14 anys, o de 9-19 anys i es realitzen sense pernocta durant el mes de juliol. No obstant això, enfocat als joves més majors, es proposen alguns Campaments d’estiu una mica més curts de l’habitual, amb pernocta de 2 a 7 dies. Algunes cases com a Don Bosco Navas ofereixen altres alternatives, com un camp de treball, durant el mes de juliol per als joves de 16 a 21 anys de la Plataforma Social.

Amb aquesta campanya (#VeranoEnPositivo), els Centres Juvenils Salesians aposten per el  treball en el local, des de la responsabilitat, posant sempre en el centre a la persona i les seues necessitats, atenent de manera especial als joves en risc d’exclusió. Assumeixen les limitacions marcades per les diverses normatives no per a decretar el tancament de les activitats, sinó per a fer que aquestes siguen per a la joventut una experiència positiva, un any més.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...