“Cuentos de la Escuela que transmiten valores”

5 julio 2021

Aquest curs ha vist la llum un nou llibre de “Cuentos de la Escuela que transmiten valores” realitzat per l’alumnat d’Educació Secundària de el Col·legi Salesià “Santo Domingo Savio” d’Úbeda.

El projecte ha estat coordinat per Pedro Manuel Mimbrera Izquierdo, professor de Pedagogia Terapèutica, que ha recopilat en aquesta ocasió 23 nous contes. «Amb aquest segon volum, després d’una altra publicació anterior el 2018, s’han volgut difondre les meravelloses històries, plenes de saviesa, experiències i valors, que narren els seus joves autors», comparteixen des del centre sobre la iniciativa.

«Són històries de superació personal, de somnis complerts i d’altres que estan per complir, de motivacions viscudes, d’alegries per venir. Són narracions que ens ensenyen valors per créixer com a persones, en les quals es destaquen la constància, l’estudi, la motivació i l’esforç, l’agraïment, la confiança, l’amistat, el penediment i el perdó, entre molts altres valors «, afegeixen sobre aquest projecte que compta amb una gran acollida entre l’alumnat i les famílies ..

«Contes de l’Escola …» es desenvolupa un projecte relacionat amb les noves metodologies basades en l’Aprenentatge Cooperatiu, però evitant els riscos d’una pandèmia que no ha donat treva. No obstant això, això no ha estat impediment perquè professors inquiets i molt involucrats amb l’educació hagin volgut continuar la seva tasca pedagògica, desenvolupant la creativitat i imaginant noves fórmules d’ensenyar; com així ha estat també amb altres projectes basats en intel·ligències múltiples, gamificació i aprenentatge-servei, realitzats durant aquest curs a Salesians Úbeda.

En aquest segon lliurament, molt més acurada i plena de detalls, s’ha comptat amb la col·laboració de Mario Vinuesa, un alumne de 2n d’ESO que ha estat premiat en certàmens Literaris Escolars Andalusos, per relats com “La historia de Hugo”, o “El gran pez”; i s’ha comptat també amb l’art de Ana Isabel Sánchez, alumna de 4t d’ESO, que ha realitzat el fabulós disseny de portada, així com el dibuix interior, concentrant en imatges tot el potencial que transmeten aquests meravellosos contes.

Fins i tot el mateix professor, Pedro M. Mimbrera Izquierdo,qui ja va publicar en solitari “La Sabiduría de los Cuentos Andaluces de Tradición Oral” el 2019, en què es narren extraordinàries històries orals de segle XIX, deixa en aquest recull una faula ambientada al Torí de Don Bosco, titulada «La segona oportunitat»; que explica la història d’un nen de tretze anys anomenat Piero, en la qual es destaquen valors com la confiança, el penediment i el perdó.

«Una gran iniciativa i una aportació magistral dels alumnes que, com una joia literària, convertida en veritable esbós de l’ànima humana, formarà part de la Biblioteca de les nostres vides», conclouen des del centre.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...