Convocat el Capítol inspectorial de 2022

10 septiembre 2021

Durant la jornada del 8 de setembre, festa de la Nativitat de la Mare de Déu, es va publicar la Carta de convocatòria del Capítol Inspectorial del 2022, segons l’article 172 de les Constitucions.

Aquesta missiva d’Ángel Asurmendi, provincial de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora, motivava la celebració d’aquest esdeveniment i assenyalava, entre altres assumptes, el tema de la mateixa, el regulador, la comissió precapitular i diversos aspectes relatius a la preparació.

«Se’ns demana ara, en continuïtat amb l’anterior Capítol Inspectorial, celebrat l’any 2019 com a preparació al Capítol General 28, que duem a terme l»actuació del CG28′.», Explica Ángel sobre aquest moment de revisió, donant així continuïtat a la feina iniciada. «D’altra banda també se’ns demana que dediquem especial atenció a les Línies Programàtiques del sexenni, assenyalades pel Rector Major i el seu Consell, a partir de la reflexió postcapitular», afegeix.

«Per a la Inspectoria Maria Auxiliadora es tracta d’una oportunitat providencial per discernir la voluntat de Déu davant el repte sempre actual de com ser avui coherents a la nostra opció de consagrats, al servei dels joves, segons el carisma de Don Bosco», com al·lusió al discurs d’obertura del Rector Major a Valdocco el passat CG28. «Afrontem el capítol amb esperança», afirmava sobre aquesta missió a la qual cal respondre.

El tema que es desenvoluparà en la preparació i el desenvolupament de les sessions precapitulares es concreta en l’enunciat: «Prioritat de la missió salesiana entre els joves d’avui». Al mateix temps, es marcaran les línies del Projecte Orgànic Inspectorial que guiaran la vida i missió de la Inspectoria per als propers sis anys.

A més, a la carta es donava a conèixer el nomenament de Juan Bosco Sancho com a Regulador del CI’22 i la composició de la comissió precapitular integrada per Salesians i seglars.

«No n’hi ha prou en organitzar un capítol preparant com si fos un esdeveniment puntual que té lloc en la vida inspectorial. Cal fer de l’esdeveniment ‘un nou començament’ que ofereixi un projecte global per a tota la Inspectoria», afegia en la seva conclusió, insistint que ‘ som tots convocats ‘a reconèixer i interpretar la realitat de la Inspectoria.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...