Convivències d’inici de curs, oportunitat d’or per millorar l’ambient a les aules

11 octubre 2021

Per Salesianos info

El curs 2021-2022 ja està en marxa. En aquestes primeres setmanes de l’any acadèmic, diversos centres salesians han aprofitat per convocar les convivències d’inici de curs. Es tracta d’una proposta per estimular el bon ambient entre els alumnes, a través de la promoció dels valors cristians i salesians.

En alguns casos, les jornades de convivència han girat al voltant de la campanya pastoral de les respectives inspectories.

Els grups de FP de Grau Mitjà de Salesians Loyola-Aranjuez van realitzar dinàmiques per conèixer-se millor, van tenir moments de pregària, van gaudir de diversos jocs i van rebre més informació de la campanya pastoral de la Inspectoria Santiago el Mayor. També a Salesians Estrecho (Madrid) els alumnes de FP Bàsica van compartir, a través de diverses dinàmiques, el que significa estar apassionats per la vida.

Salesians Sabadell va organitzar les convivències cristianes a la casa salesiana de Martí Codolar, a Barcelona, combinant formació i oci. D’altra banda, el treball cooperatiu va ser l’eix principal de les jornades organitzades per Salesians Mataró. Formació i treball en equip van anar de la mà en les convivències de Salesians Rocafort (Barcelona), celebrades a l’aire lliure i centrades en el lema de la campanya pastoral de la Inspectoria Maria Auxiliadora, ‘Ens mou l’esperança’. Seguint aquesta línia pastoral, Salesians Zaragoza organitza les seves convivències en llocs com l’Alberg Don Bosco de Villanúa (Huesca) o el Seminari de Zaragoza.

Oci i contacte amb la natura

Alguns col·legis opten per organitzar activitats d’oci i sortides a la natura per fomentar la convivència entre els seus alumnes.

El centre madrileny Ciudad de los Muchachos va triar les seves instal·lacions a Mataelpino per desenvolupar aquestes jornades de convivència per a alumnes de Primària. D’altra banda, tots els cursos de Salesians Huelva es van desplaçar a El Portil, dividint posteriorment per recórrer un sender pel bosc o desplaçar-se fins la platja.

Salesians Atocha ha portat a diversos cursos a FarmCamp, el campament d’immersió lingüística de l’empresa Ancora a la granja escola de Mohernando (Guadalajara).

La jornada de convivència de Salesians Elx es va desenvolupar per grups amb diverses activitats lúdiques en tres llocs: El Campello, Santa Pola i La Mata. En la mateixa línia, els alumnes de FP de l’escola Domingo Savio de Madrid van gaudir de diverses activitats dins de la comunitat autònoma: canoes al parc natural de les Hoces del Río Durantón, pas per El Escorial i visita al centre cultural CaixaForum.

Salesians Urnieta ha recuperat aquest curs la jornada de convivència, que en aquesta ocasió ha portat a alumnes de FP a recórrer els camins de Buruntzaldea, Santa Bárbara i Leitzaran.

A Salesians Ourense, la proposta d’inici de curs per als alumnes de 4t de l’ESO va consistir en el Camí de Santiago. Una cita amb el patró de la inspectoria per seguir apassionats per la vida.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...