Comença l’Escola Salesiana de Comunicació

9 setembre 2021

L’Escola Salesiana de Comunicació d’Espanya va començar el 9 de setembre amb la participació en línia del Conseller General per a la Comunicació Social, el salesià Gildàsio Mendes. Es tracta d’un programa especial, organitzat pel Dicasteri de Comunicació Social de la Congregació Salesiana, amb la col·laboració dels coordinadors de Comunicació Social de les diferents Regions.

Es tracta d’una iniciativa formativa en què participen els equips de comunicació de les dues inspectories d’Espanya. Cada mes s’abordarà un tema relacionat amb la visió salesiana de la comunicació i el lloc que ocupa dins de la missió salesiana. En aquests moments formatius s’uniran als equips de comunicació de Centreamèrica. En total hi participaran més de 70 tècnics i periodistes que treballen en l’àmbit de la comunicació.

Aquestes trobades es desenvoluparan al llarg dels dos propers cursos i neixen com a resposta a les dues accions proposades pel Projecte d’Animació i Govern del Dicasteri per a la Comunicació Social (2020-2026), a partir de la proposta programàtica del Rector Major per el post-CG28: Viure el “Sagrament Salesià” de la presència (prioritat nº 3). Entre les propostes es demanava organitzar un camí de formació integral i permanent per als delegats i equips de comunicació i realitzar trobades formatives que involucrin salesians i laics per potenciar una visió de la comunicació des d’una perspectiva educativa i pastoral en l’ecosistema juvenil.

Amb aquesta iniciativa es pretén, a més, construir un espai d’aprofundiment i coordinació entre els delegats inspectorials i els seus equips sobre la comunicació en la missió salesiana. Els temes proposats oferiran una visió de la comunicació des d’una perspectiva bíblica, eclesial, salesiana per aprofundir l’evangelització i educació dels joves d’avui en l’ambient digital. Aspectes antropològics de la comunicació, el món digital, organització de la comunicació, la dimensió institucional, entre d’altres, completaran els temes de reflexió.

També et pot interessar …

Primer encuentro online de los Delegados Inspectoriales de la Familia Salesiana en el mundo

Primer encuentro online de los Delegados Inspectoriales de la Familia Salesiana en el mundo

Los puntos más relevantes para el acompañamiento y la animación de la Familia Salesiana en el mundo para los salesianos fueron el eje del Primer encuentro que se realizó online del 6 al 15 de octubre. Participaron en la reunión, salesianos miembros del Secretariado de la Familia Salesiana (FS) y los Delegados Inspectoriales de la FS activos en las siete Regiones del mundo salesiano.

Salesians Girona celebra la 25º edición de la semana de la Infancia y la Juventud

Salesians Girona celebra la 25º edición de la semana de la Infancia y la Juventud

Esta iniciativa, organizada por las Plataformas Sociales Salesians Sant Jordi, dinamiza Servicios de Educación Social y Servicios de Educación en el Ocio destinados a los barrios de Sta. Eugènia de Ter y Can Gibert del Pla que inició su presencia en 1981 y que responde a los orígenes carismáticos de la Congregación Salesiana y al sistema preventivo de Don Bosco.