Comença l’Escola Salesiana de Comunicació

9 septiembre 2021

L’Escola Salesiana de Comunicació d’Espanya va començar el 9 de setembre amb la participació en línia del Conseller General per a la Comunicació Social, el salesià Gildàsio Mendes. Es tracta d’un programa especial, organitzat pel Dicasteri de Comunicació Social de la Congregació Salesiana, amb la col·laboració dels coordinadors de Comunicació Social de les diferents Regions.

Es tracta d’una iniciativa formativa en què participen els equips de comunicació de les dues inspectories d’Espanya. Cada mes s’abordarà un tema relacionat amb la visió salesiana de la comunicació i el lloc que ocupa dins de la missió salesiana. En aquests moments formatius s’uniran als equips de comunicació de Centreamèrica. En total hi participaran més de 70 tècnics i periodistes que treballen en l’àmbit de la comunicació.

Aquestes trobades es desenvoluparan al llarg dels dos propers cursos i neixen com a resposta a les dues accions proposades pel Projecte d’Animació i Govern del Dicasteri per a la Comunicació Social (2020-2026), a partir de la proposta programàtica del Rector Major per el post-CG28: Viure el «Sagrament Salesià» de la presència (prioritat nº 3). Entre les propostes es demanava organitzar un camí de formació integral i permanent per als delegats i equips de comunicació i realitzar trobades formatives que involucrin salesians i laics per potenciar una visió de la comunicació des d’una perspectiva educativa i pastoral en l’ecosistema juvenil.

Amb aquesta iniciativa es pretén, a més, construir un espai d’aprofundiment i coordinació entre els delegats inspectorials i els seus equips sobre la comunicació en la missió salesiana. Els temes proposats oferiran una visió de la comunicació des d’una perspectiva bíblica, eclesial, salesiana per aprofundir l’evangelització i educació dels joves d’avui en l’ambient digital. Aspectes antropològics de la comunicació, el món digital, organització de la comunicació, la dimensió institucional, entre d’altres, completaran els temes de reflexió.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...