Sempre alegres!

A Canàries hi ha 3 Centres juvenils: Don Bosco (La Cuesta), Confeti (Las Palmas) i Don Bosco (La Orotava).

Els tres centres treballen conjuntament en moltes activitats. Els noms de les seccions per edats són:

  • Els de 5e i 6e: Luz (llum de l’evangeli).
  • ESO: ADS (Amics de Domènec Savio).
  • Batxillerat: Cristo Vive I, Cristo Vive II.
  • Universitari: Sal terrae (llatí, sal de la terra).

A més tenen grups de fe amb el nom “Grupos Cristo vive”. L’ IEF està molt unit al centre juvenil, ja que molts dels seus destinataris participen en el centre juvenil i viceversa.

Les activitats que es fan els divendres per la tarda en cada centre:

  • Grup de catequesi per a la primera comunió.
  • Grups de fe fins la confirmació i universitaris.
  • Activitats lúdiques (tallers, balls…).

Les activitats lúdiques són de diversos tipus: tallers, balls, mim, teatre… El centre juvenil està molt relacionat amb l’esport, que té molta força. De fet es fa una combinació entre esport i activitats artístiques anomenat express-art.

L’activitat estrella del centre juvenil de La Cuesta és l’oratori d’estiu durant el mes de juliol complet. L’horari és de 9 a 19h i, només per 40€, els destinataris participen de l’activitat durant tot el mes, incloent-hi el servei de menjador.

Els animadors són molt joves, la majoria tenen 17-18 anys. Els coordinadors són una mica més grans. Els destinataris/es van des de 5è de primària fins l’edat universitària. Abans de la pandèmia, l’oratori d’estiu acollia uns 300 destinataris.

Per una altra banda, la distància geogràfica dificulta el creixement en identitat amb la inspectoria. Abans de la pandèmia els destinataris d’edats de Batxillerat anaven a fer campaments a la Península (Federación “El Patio”). Tanmateix, s’ha preferit viure la situació com una oportunitat. Actualment només es fan trobades insulars, que estan servint per refermar més els lligams entre els tres centres.