Sempre alegres!

CJ Club Amigos Huesca

Normalment tenim 5 seccions diferenciades, en què es realitzen diverses activitats. Aquestes seccions són:

1a Ludoteca: els divendres de 18 h a 19.45 h, es realitza obertura de sales i es deixa material per realitzar joc lliure, a aquesta secció poden acudir destinataris des de 4t d’EP fins a 2n de l’ESO, tot i això si ve algun grup de destinataris més gran i hi ha lloc al pati també s’uneixen a la ludoteca.

2a Centre Juvenil: els divendres de 21 h a 23:30 h, es fan obertures de sales, activitats i es sopa amb els destinataris entre 3r d’ESO i 1r de Batxillerat.

3a Musical: els divendres en el mateix horari de ludoteca, de 18:15 h a 20 h i amb destinataris de 3r de l’ESO a 1r de Batxillerat.

4a Petits i grans: que es realitzen els dissabtes de 17:30 h a 20 h amb destinataris de 4t a 6è d’EP i de 1r a 2n de l’ESO, respectivament, amb ells es fan gimcanes, kermes i activitats més guiades.

4a Assajos de batucada: divendres de 18 h a 20 h. Pot participar qualsevol destinatari i pare/mare del centre.

A més d’aquestes seccions, els divendres de 17:15 h a 18 h es realitzen els grups IEF, amb destinataris des de 4t d’EP fins a 2n de l’ESO i els animadors són monitors i diferents persones de la casa. I, els mateixos dies, de 20 h a 21 h tenen lloc els grups de fe de monitors i destinataris a partir de 3r de l’ESO. Els dissabtes a les 20 h, després de les activitats de grans i petits, tenim la missa jove on el cor del club té un protagonisme especial i a la qual, sobretot a principi d’any, acudeixen gran quantitat de xavals.

Durant l’estiu vam realitzar convivències, 5 dies a final de juny i principis de juliol, amb els destinataris de centre juvenil i, després d’aquestes, campaments, per a la resta de destinataris, que són 10 dies en la primera quinzena de juliol.

Nª destinataris

Edats destinataris

Nª animadors

Edades animadors

Exceptuant els ponts, tots els caps de setmana tenim les activitats ja explicades.

Moments destacats del curs

Les dates més importants, a més de les activitats d’estiu, són: el dia de la Immaculada, que va ser el dia en què es va fundar el club el 1982, el cap de setmana de Don Bosco i el de Maria Auxiliadora.

Moments de trobada amb la resta de la casa salesiana

El club de temps lliure, d’una o altra manera, sempre intenta participar de tots els actes que realitzen la resta de parts de la casa, com els actes dels Antics Alumnes (Dinar de la unió, assemblea, sopar d’estiu …), els actes que realitza Entarachén – Bosco Global, l’ONGD i molts monitors i monitores, així com a destinataris participen en la passió, en la confraria i en la Javierada. Gràcies a la unió de la casa, el sopar que es realitza després de celebrar-se el campament no és només de monitors, sinó que es convida a representants de tota la part de la casa, reforçant la nostra amistat. Al seu torn, el CACJ es troba representat en l’equip de pastoral de la casa i al COS i organitza al costat de l’escola les disfresses i sortida a la cavalcada de carnaval en la qual participen famílies i nens des de 1r d’infantil, així com la recollida d’aliments per al banc d’aliments d’Osca.

Un desig per al futur de centre juvenil

El nostre centre juvenil s’està nodrint i creixent gràcies a l’amabilitat i al sentit de generositat salesià. Això es deu al fet que, en aquests temps tan complicats per al temps lliure, estem innovant i creant, el centre juvenil, passarà a convertir-se en una secció en què prioritzem els projectes i l’aprenentatge servei, orientats i acompanyats per l’ONGD inspectorial Bosco Global, a més hem començat una col·laboració amb el col·legi i la Javierada per organitzar excursions i caminades conjuntes i estem buscant ajuda en la Universitat per rebre formació sobre activitats en el medi natural i poder sortir a utilitzar una cosa que tenim tan a prop i que tant ens aporta.

Personalment, el desig per al futur de CACJ és que es continuï el camí de la fe en Déu, Jesús i la manera d’ensenyar de Don Bosco, sense deixar de créixer i avançar cap al que la societat i els destinataris demanden i tenint sempre