¡Sempre alegres!

Centre Juvenil Salesià Pinardi (Alcoi)

El centre juvenil salesià Pinardi es divideix en 4 sectors en funció de l’edat:

Preju (4t-6è Primària) té un horari de 17.00-20.00h a Joan XXIII.

Área12 (1r-2n ESO) té un horari de 17.30-20.30h i varia de seu.

Juve (3r-4t ESO) té un horari de 18.00-21.00h a Sant Vicent Ferrer.

JdonB (+17 anys) té un horari més flexible adaptat segons a les necessitats dels joves.

A cada activitat desenvolupem diversos moments que considerem que són molt importants per a l’educació i el temps de lleure: l’acollida, el moment de grup, el joc de la tarda, l’oració, la bona tarda … En cada un d’aquests moments treballem:

– L’acompanyament, per poder prestar una atenció individualitzada a cada destinatari/a

– Els valors, ja que cada cap de setmana tractem un valor diferent durant l’activitat, els moments de grup …

– El sentit de pertinença, és important que en cadascuna de les modalitats dels joves se sentin integrats i partícips del que es proposa.

– La identitat salesiana i cristiana, essencial en el nostre projecte.

Nª destinataris

Edats dels destinataris

Nª animadors

Edats dels animadors

Fem activitats tots els dissabtes amb diferents horaris segons el sector

Moments destacats del curs:

El campament urbà «Esplai» que es realitza durant 3 setmanes al juliol. Aquest campament es porta realitzant des de 1998 i per Pinardi és molt important perquè ens permet conviure dia rere dia amb els/les nostres destinataris/es, el que contribueix a viure d’una manera més intensa els valors d’amistat, respecte a tots els aspectes, desenvolupament personal, així com els valors cristians, tot i que els/les destinataris/es mengin i dormin a casa.

Moments de trobada amb la resta de la casa salesiana:

 

Al llarg del nostre calendari tenim diverses trobades amb la resta de la casa salesiana:

– El dia de la Federació: on tots els centres juvenils de la Federació de Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Albacete i Saragossa ens vam reunim i compartim un dia únic.

– El Dia de Don Bosco per estar tots junts tant animadors/es, destinataris/es, famílies i salesians, compartint un dia tan especial per a tots/es nosaltres.

– Campobosco, Marchabosco i ADS com a lloc de trobada dels animadors/es amb altres animadors/es (en el primer cas) i de destinataris/es amb els seus iguals de centres juvenils de la Inspectoria. És un lloc per conèixer, aprendre, gaudir i compartir experiències els uns amb els altres.

– Participem en els òrgans d’animació de la presència salesiana, com l’Equip de Pastoral, el Consell de la Parròquia o el COS.

– A la festa de Maria Auxiliadora ens unim a les dues cases en les celebracions.

– Els animadors estan convidats a les oracions i moments de formació de tota la presència salesiana.

Un desig per al futur del centre juvenil:

Un dels majors desitjos que demanem per al centre juvenil és que Pinardi pugui seguir molts anys més fent el que més ens agrada, estar amb els joves.

Gaudir de cada moment compartit amb ells/es, educant en valors, participant de trobades, realitzant activitats …

Aquests últims mesos ens ha tocat viure una situació difícil a causa de la pandèmia, de vegades no sabíem ni si el centre juvenil podria obrir les portes, però amb les mesures preses i l’esforç de tots/es per sortir davant d’aquesta situació, hem pogut fer el que més ens agrada, ser voluntaris. Per això, desitjo que aquesta situació poc a poc es vagi recuperant i que puguem tornar a la normalitat.