«Cap a una xarxa positiva»

20 mayo 2021

Alta participació en el seminari online, impulsat per Bosco Global i finançat per la Generalitat Valenciana, que ha generat espais de debat sobre la prevenció de discursos d’odi en entorns digitals.

Més de 60 persones van participar en les dues sessions formatives del seminari en línia Cap a una xarxa positiva, el 13 i 17 de maig, en què es van generar espais de debat sobre la promoció de conductes responsables, amb especial atenció a la igualtat de tracte, la cordialitat i els discursos positius en els entorns digitals.

Durant les sessions es va reflexionar conjuntament sobre la prevenció de discursos d’odi i la intolerància. El seminari, encara que obert al públic en general, va estar especialment orientat a personal tècnic i educadors/es que treballen amb i per a la joventut.

A la primera sessió van participar-hi Rocío Illanes, pedagoga amb un Màster de Psicologia de l’Educació i professora de la Facultat d’Educació, Psicologia i Ciències de l’Esport de la Universitat d’Huelva, a més d’orientadora d’un equip d’orientació educativa (EOE) de la Conselleria d’Educació d’Andalusia, i Rosa M. Macarro, llicenciada en Psicopedagogia, mestra i monitora de temps de lleure, experta universitària en prevenció i diplomada en Drets de la Infància, a més de tècnica d’Educació per al Desenvolupament de Bosco Global. Les dues van compartir les seves aproximacions des de la participació juvenil i la prevenció de discursos d’odi.

A la segona sessió, de la mà d’entitats com Valencia Acull, CEAR-PV i Bosco Global, es van presentar experiències concretes que s’estan duent a terme per prevenir i contrarestar els discursos d’odi i intolerància contra col·lectius vulnerables. València Acull va presentar “Puja el to contra el racisme”, CEAR PV “Alça la veu contra el racisme i la xenofòbia”, i Bosco Global “Somos más”.

L’activitat, organitzada per Bosco Global, ha estat finançada per la Conselleria d’Igualtat i polítiques inclusives de la Generalitat Valenciana.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...