Canviar la mirada: la visió de les persones migrants

3 junio 2020

Autor: Bosco Global

En aquests moments de crisi és quan aflora el millor i el pitjor de cadascú. I encara que per sort són moltes les accions en favor de les persones més vulnerables, entre elles les persones migrants, també han emergit discursos xenòfobs en la nostra societat que tracten de dividir i no creen concòrdia.

Des de Bosco Global creuen que per avançar com a societat és indispensable conèixer, obrir-se a l’altre, a la seva realitat, posar-se en la seva pell, i en aquests últims mesos s’han focalitzat en això a través de diferents iniciatives amb format de diàleg en línia. Un èxit de participació que ha superat de llarg el centenar d’inscrits.

Durant l’abril i maig s’han realitzat dues sessions de la xerrada-col·loqui “Veus de la Migració”, en la qual s’ha comptat amb el testimoni del jove Aboubacar Sidiki Kake, qui va compartir el seu viatge des de Guinea Conakry fins arribar a Espanya, i les seves experiències un cop aquí. Va ser una gran oportunitat per trencar prejudicis i reflexionar sobre molts temes.

També a finals d’aquest mes, el 23 de maig, es va aprendre molt en la sessió «Frontera sud. Els MENA a Ceuta i Melilla ». Es va presentar la situació dels adolescents i joves d’aquestes ciutats des d’una vessant propera i també institucional. Dues perspectives diferents, que en conjunt ens han ofert una àmplia imatge d’una realitat complicada, on els i les joves estan patint situacions difícils i de vulneració de drets.

I com que des de Bosco Global es creu que generar aquest esperit de solidaritat global és fonamental per caminar cap a la justícia global, seguim impulsant aquestes iniciatives i el proper dimecres 3 de juny a les 18: 30h us conviden a participar en una xerrada-diàleg en la que es compartirà amb dos referents de l’emergència salesiana Covid-19 a l’Equador i Mali.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...