«Cal garantir que totes les persones accedeixin als recursos que els permetin viure una vida digna»

10 febrero 2021

Des de Bosco Global es comparteix “Pobresa i desenvolupament”, un document en el qual es reflexiona sobre les causes de la pobresa i la desigualtat des de la nostra perspectiva cristiana i salesiana. Animen també a treballar-lo amb diferents propostes des de les cases salesianes.

Jordi Lleixà, coordinador inspectorial de Pastoral Juvenil explica que «tot i que inicialment estava pensat com argumentari per als posicionaments de la nostra ONGD Bosco Global, pensem que pot servir com a material formatiu». I afegeix que «per aquest motiu convidem a usar-lo en els nostres ambients salesians com a material formatiu i per reflexionar sobre la pobresa i el compromís cristià amb els últims i exclosos».

Entre els diferents públics amb els quals pot treballar-se el document facilitem una proposta oberta per adaptar als diferents ambients i grups de la casa.

– Centre Juvenil i IEF: activitat juvenil amb fòrum de reflexió del document, cinefòrum on-line i diàlegs sobre les causes de la pobresa i la desigualtat, debat digital entre grups, etc.

– Escoles: material addicional per a les tutories de cursos superiors, formació a docents, moment de formació per incloure a les Escoles de pares i mares.

– Parròquies: material per a grups de formació, context per a la reflexió parroquial, complement per al diàleg a les celebracions o suport per a l’animació a la col·laboració amb entitats.

– Plataformes d’Educació Social: reflexió de joves i educadors davant la nova situació socioeconòmica, material per detectar noves situacions de vulnerabilitat i exclusió, etc.

– Família Salesiana: material de suport per a la formació contínua.

Es facilita també algunes qüestions que poden servir com a punt de partida per al treball per grups:

Entre els diferents públics amb els quals pot treballar-se el document es facilita una proposta oberta per adaptar als diferents ambients i grups de la casa.

 
  • Quines situacions d’abús veiem actualment en el nostre món?
  • Som conscients d’elles? Ens interpel·len?
  • Què podem fer com a cristians per a posar en el centre de les nostres decisions i accions les persones?
  • Quines mesures a nivell global són prioritàries per reduir la pobresa i la desigualtat?
  • A quines mesures estem donant suport?

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...