«Cal estar al costat dels joves més vulnerables i les seves famílies a Mali»

18 junio 2021

Per Bosco Global

El salesià Romeo Salami, en un diàleg amb Bosco Global, explica el treball que estan fent al país en el marc de la pandèmia.

«Ara estem focalitzats en donar resposta a les necessitats dels nostres joves i les seves famílies, moltes d’elles afectades per la pandèmia. Com a tot el món, la Covid-19 no ha provocat només un problema de salut, sinó també de reducció d’ingressos o pèrdues de llocs de treball per les mesures de confinament. I per les persones més vulnerables, les que necessiten del dia a dia per guanyar-se la vida, està sent una situació molt dura. El nostre objectiu és estar al costat dels joves més vulnerables i les seves famílies a Mali », explica Romeo.

La #SolidaritatGlobal com a element clau en la recuperació econòmica i social 

Romeo explica que amb la solidaritat global de moltes persones diferents i d’entitats com Bosco Global, s’ha pogut anar donant resposta a la situació d’emergència a través d’un acompanyament a les famílies, el subministrament d’alimentació bàsica, sensibilització higienicosanitària i material per frenar els contagis.

Un dels projectes que més li entusiasta en l’actualitat és el de promoció de l’oci educatiu saludable per a la joventut desfavorida de barri de Niaréla, a Bamako, contribuint a la creació d’espais saludables i segurs. Es tracta d’un projecte amb el qual col·labora l’Ajuntament de Pozoblanco.

L’objectiu és reforçar la formació de la joventut més desfavorida del barri de Niaréla, a Bamako, a través d’activitats educatives, que promoguin els valors culturals i el talent de cada persona. Es pretén oferir al jovent alternatives de lleure educatiu i saludable, com l’esport i la música, donant oportunitats per desenvolupar els seus talents. Gràcies a la posada en marxa d’aquest projecte augmentarà entre la població beneficiària la pràctica de l’esport en espais saludables i segurs.

«Veure als nois i noies tan contents amb aquest projecte m’emociona. El futbol i l’esport en general, així com la música i el teatre són una forma de transmetre alegria enmig del confinament i la distància social. Els joves necessiten sentir-se junts i units », conclou Romeo.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...