Bosco Global: Reconstruint la il·lusió de les estudiants de Sunyani (Ghana)

20 enero 2022

Per Bosco Global

El passat 27 de juliol del 2021 un foc accidental, provocat per causes encara desconegudes, va destruir per complet l’Alberg de noies de Sunyani, sense causar víctimes mortals, ja que en aquell moment estava gairebé buit.

L’alberg atès pels Salesians era la llar de 96 estudiants, la majoria d’elles alumnes de l’Institut Tècnic Don Bosco de la localitat. Tota l’estructura va ser destruïda pel foc i al voltant del 90% del sostre es va cremar completament amb tot l’interior, inclòs el mobiliari i les pertinences personals de les alumnes.

L’avaluació tècnica de l’estructura va concloure que la temperatura estimada durant l’incendi va ser de 600 graus centígrads i això va afectar greument la integritat estructural de l’edifici, per la qual cosa va recomanar la reconstrucció en comptes de la renovació.

Des de Salesians Ghana van obrir una campanya internacional per reconstruir l’alberg i Bosco Global ha participat en aquest projecte de reconstrucció amb l’adquisició de matalassos i coixins, material escolar, eines d’electricitat i kits d’higiene personal.

De moment, amb la coordinació dels Salesians, les estudiants han estat distribuïdes en diferents allotjaments en espera d’aconseguir prous fons per a la reconstrucció de l’Alberg.

El projecte salesià a Sunyani

Els Salesians van fundar la Missió de Ghana el 1992, però fins a l’any 1996 no van obtenir el consentiment per al seu assentament a la zona rural d’Odumase, un districte de Sunyani (Ghana).

Actualment el projecte Salesià està format per la Comunitat Salesiana, l’Institut Tècnic Don Bosco, un alberg per a nenes i un altre per a nens.

L’Institut imparteix els ensenyaments següents:

  • Agricultura general i mecànica agrícola
  • Estudis de secretaria
  • Tecnologia de construcció d’edificis
  • Tecnologia de soldadura i fabricació
  • Tecnologia de fusteria i ebenisteria
  • Informàtica
  • Disseny
  • Instal·lació i manteniment elèctrics
  • Impremta

Per a totes les persones que vulguin col·laborar amb el projecte a Ghana o altres projectes, és possible fer-ho en aquest enllaç: https://boscoglobal.org/ca/fes-un-donatiu/

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...