Bosco Global presenta la seva experiència en el disseny de jocs educatius en diferents fòrums internacionals

9 julio 2021

Va participar recentment en la Fira online “Unfolding Game Design”, activitat que forma part del projecte europeu “Game On: Inclusion through Educational game desing” (Game On: el Game Design com a eina pedagògica per a la inclusió), i va consolidant de mica en mica la seva presència internacional en aquest àmbit en diferents experiències en xarxa.

El 28 i el 29 de juny Bosco Global va participar en la Fira on-line “Unfolding Game Design”, activitat que forma part del projecte europeu “Game On: Inclusion through Educational game desing” (Game On: el Game Design com a eina pedagògica per a la inclusió), desenvolupada per Nexes i cofinançada pel programa Erasmus + de la Unió Europea.

El projecte vol ampliar l’experiència existent de Cities of Learning (Ciutats d’aprenentatge), especialment en la validació i el reconeixement de l’aprenentatge, amb l’experiència de cada entitat en el “Game Design” (Disseny de jocs) com a eina per fomentar el pensament crític i la inclusió en les comunitats locals.

Raúl Rosales, professor del Col·legi Salesià Santo Domingo Savio d’Úbeda va presentar la seva experiència com a educador dins el projecte “Juegos que cambian el mundo”impulsat per Bosco Global i desenvolupat a Andalusia amb el cofinançament de la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo. Raúl va comentar les bones sensacions i el gran treball realitzat pel seu alumnat de primària en la configuració d’un joc educatiu.

A més de l’experiència de l’escola salesiana a Espanya es van presentar 5 experiències més de projectes de creació de jocs educatius desenvolupats a França, Itàlia, Lituània i Sèrbia. També es va presentar un estudi, realitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, sobre Models metodològics per a l’Aprenentatge a partir del disseny de jocs en contextos educatius.

D’altra banda, Marta Rivas, membre de l’equip d’educació de Bosco Global, en una entrevista en anglès en el podcast Unfolding Game Design, va explicar que «en l’actualitat disposem de 4 jocs disponibles a la web, que estan relacionats amb les temàtiques de medi ambient, cooperació, solidaritat i drets dels infants i estem treballant en uns altres 3 sobre gènere, drets humans i l’agenda 2030. Tots els jocs els han dissenyat nois i noies des de 10 fins a 21 anys a partir de diferents metodologies i dinàmiques d’aprenentatge».

“Des de Bosco Global creiem que és molt important que els joves s’impliquin en el desenvolupament de la creació dels jocs, perquè és una manera molt interessant de que es motivin, investiguin i analitzin sobre algunes problemàtiques, i al mateix temps s’impliquin en la recerca de solucions “, explica la Marta.

Aquí pots escoltar l’entrevista completa en anglès.

El projecte “Game On: Inclusion through Educational game desing” compta amb una llista de Podcast, accessible des de Spotify, en la qual es poden escoltar 9 experiències de projectes de creació de jocs educatius a Espanya, França, Itàlia, Lituània i Sèrbia. Aquí pots escoltar-ho. 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...