Bosco Global: educació de qualitat perquè ningú es quedi enrere

20 noviembre 2020

Avui, 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància, en què es commemora la signatura de la Declaració Universal dels Drets dels nens i nenes, des de Bosco Global comparteixen algunes reflexions i demandes.

En aquest temps de pandèmia ha quedat palès que s’ha d’avançar en matèria de drets dels nens i nenes. Les situacions de confinament i aïllament estan tenint, i tindran unes conseqüències educatives, sanitàries, socials, econòmiques, mentals … en moltes persones, però també en la infància.

Des de Bosco Global es demana que es tingui en compte la infància i la joventut i se’ls doni veu a través de processos participatius per adequar les decisions polítiques als seus drets i necessitats psicosocials, i implicar-los com a part activa de la societat.

A l’ONGD els sembla especialment destacable com s’ha vist vulnerat el dret a l’educació de qualitat:

  • Als països empobrits en els quals cooperen, l’educació a distància ha estat pràcticament inexistent, ja que no es disposen dels recursos ni infraestructures perquè sigui viable. És a dir, aquesta pandèmia està impedint oferir un accés a l’educació a milions de noies i nois en el món, especialment les que viuen situacions de vulnerabilitat.
  • Al nostre país, durant la primera onada, el tancament d’escoles va agreujar la situació de desigualtat i vulnerabilitat de nens i nenes i les seves famílies, posant de manifest la bretxa digital existent al no disposar dels mateixos mitjans tecnològics necessaris per a l’ensenyament en línia. Avui dia, immersos en la segona onada, no s’han posat els recursos econòmics i humans necessaris per a atendre aquesta activitat, essencial i prioritària per al desenvolupament de les persones.

És per això que des de Bosco Global es demana a la comunitat internacional i als governs que l’educació de qualitat sigui una prioritat i que s’inverteixin tots els esforços i recursos econòmics i humans perquè ningú es quedi enrere.

Al costat de l’educació de qualitat, l’accés a la salut, especialment de la infància en situació de vulnerabilitat, és un altre aspecte vital que s’ha de garantir en aquesta pandèmia en tots els països, invertint en personal sanitari i programes de prevenció que ajudin a contenir els casos de contagi.

A més, es fa una crida perquè en el moment en què hi hagi una vacuna, es posin els mitjans perquè arribi a la infància amb totes les garanties.

Finalment, es vol reconèixer i visibilitzar el comportament modèlic que estan tenint les nenes i nens en aquesta pandèmia. Estan demostrant respecte i cura per les altres persones, acceptació de la normativa sanitària, i adaptació a una situació tan complicada des d’edats primerenques. Els nens i nenes tenen molt a aportar a la societat i les persones adultes tenim molt a aprendre d’elles.

Des de Bosco Global conviden a unir-vos al  repte #Beabellamyfriend i exigir una educació de qualitat i construir una veritable Solidaritat Global.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...