Assemblea Europea MJS EUROPA & ORIENT MITJÀ

27 noviembre 2020

El Moviment Juvenil Salesià d’Europa i Orient Mitjà va celebrar el passat 20 i 21 de novembre la seva tradicional Assemblea Europea. Encara que estava plantejada perquè fos acollida pel país amfitrió, Malta, la situació actual que vivim va obligar a que hagués de ser en línia.

Més de 60 joves representants de cada país, acompanyats per salesians i salesianes no van faltar a la cita. A més, la trobada va ser acompanyada en tot moment per la presència virtual dels consellers Mundials per la Pastoral Juvenil, Sor Runita Borja, FMA i el pare Miguel Ángel García Morcuende, SDB. El tema de l’Assemblea va girar entorn a les 4 «C»: Crisi, Connectivitat, Comunió i Compromís. Un tema, ben escollit pels membres del Small Team perquè els joves d’Europa i Orient Mitjà poguessin reflexionar sobre la nostra missió salesiana en el món actual davant la crisi sanitària que estem travessant. D’altra banda, el Pare Miguel Ángel García centrava les seves bones nits a l’encíclica Fratelli Tutti i Sor Runita ho feia dissabte tancant la trobada amb una reflexió cridant a la vida, a l’acció dels joves.

No van faltar els testimonis de diversos joves i d’un salesià que van relatar al detall com estan vivint la situació de la pandèmia en els seus propis països i com se segueix desenvolupant la tasca pastoral salesiana entre els joves.

El moment formatiu va tenir lloc dissabte al matí, dirigit aquesta vegada per la ponent maltesa, la doctora Malene Cauchi, orientadora, psicòloga i professora a la Universitat de Malta. Marlene va tractar la crisi del coronavirus en les nostres presències salesianes. Va parlar de l’impacte en els nostres infants i joves, en els animadors, les dificultats que han sorgit i sobretot les noves oportunitats que hem creat. Som fills de somiadors, compromesos amb un carisma i una missió que no té límits.

L’última sessió de dissabte es va centrar en la preparació del Confronto 2021, que tindrà lloc a Itàlia de l’11 al 16 d’agost on una representació de joves de tots els països d’Europa i Orient Mitjà es reunirà per aprofundir l’Espiritualitat Juvenil Salesiana, peregrinant per llocs salesians de Don Bosco i Mare Mazzarello tan significatius per a tots els que formem part d’aquesta gran família.

En definitiva, moments de pregària, de formació, de reflexió, de compartir experiències, de música. Un Moviment Juvenil Salesià carregat d’esperança per als joves en temps de pandèmia.

Small Team SYM Europe

Pablo Osorio (E. South), Marta Radić (E. Central) i Jeanine Balzan Engerer (E. North)

Lolia Annie,FMA,  Patrick Anthonyra SDB

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...