Arguments salesians per reflexionar sobre la crisi climàtica

30 agosto 2021

Per Confederació Don Bosco
 
En la seva època, Don Bosco es va entestar a respondre a les necessitats dels joves del seu temps. Avui, les entitats salesianes volen respondre a les urgències i necessitats del jovent de segle XXI, on es veu necessari comprometre’s en la cura de la Casa Comuna. En aquests últims anys, la joventut ha tingut un paper protagonista en la lluita contra el col·lapse climàtic. «Estem en un moment crucial, el nostre present i futur està en joc,« som la generació que està fent despertar el món ». La joventut no només som el futur, som el present i volem ser un dels principals actors en trobar solucions als problemes i a les injustícies causades per la crisi climàtica «, comparteixen des de la Confederació Don Bosco.
 

El passat mes de maig es va commemorar el 6è aniversari de l’encíclica ‘Laudato si’ del ‘Papa Francesc i el dissabte 5 de juny es va celebrar el Dia Mundial del ‘Medi Ambient. Per aquest motiu, set organitzacions salesianes -Misiones Salesianas, el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ), Plataformes Socials Salesianes, Escoles Salesianes, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco i les ONGD Bosco Global i Jóvenes y Desarrollo- van posar en marxa la ‘Semana por el cuidado de la Casa Común’, que entre l’1 i el 12 de juny va comptar amb cinc webinars per reflexionar sobre la crisi climàtica.

«Amb el tema del medi ambient s’ha posat en valor que les persones joves sí que hi participem, sí que ens importen les coses» explica Pilar Blasco. A les presentacions i el col·loqui del webinar es va destacar aquesta lluita per un món més sostenible i es va posar en valor l’exemple i el treball en xarxa de les organitzacions juvenils. «Els i les joves estem transversalitzant l’ecologia» afegeix Ana Collados. En la seva intervenció, Sandra Mateos va subratllar el «missatge esperançador que les persones joves estan llançant dins de la desesperança».

Una de les conseqüències de la pandèmia també ha estat que els esforços per l’ecologia integral s’hagin aturat. No obstant això, el retrocés que hem patit en l’últim any en aquest àmbit ens ofereix ara una nova oportunitat per promoure una reconstrucció verda del nostre planeta. Per acabar, Pilar Blasco ha destacat la importància de la informació des de la nostra tasca educativa, «el donar a conèixer i que els nostres infants, adolescents i joves siguin conscients de la realitat que hi ha perquè tinguin un pensament crític». No podem dilatar més l’acció climàtica. És temps d’actuar.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...