“Animació i govern de la comunitat – El servei del director salesià”

28 septiembre 2020

Per ANS.

El vídeo de presentació de la primera part del document “Animació i govern de la comunitat – El servei del director salesià” està disponible en YouTube, al costat d’altres recursos per a l’animació de les comunitats salesianes, que seran difosos per e-mail a totes les *inspectorías i directors. El vídeo realitzat en italià després va ser doblegat en anglés, espanyol, francés i portugués.

Es tracta d’una entrevista al pare *Stefano *Martoglio, vicari del Rector Major i al pare Ivo Coelho, conseller general per a la Formació, sobre la primera de les tres parts del document que porta el títol: “La identitat consagrada salesiana”.

Aquesta part es refereix a la consagració salesiana des del punt de vista de la missió, que no és sobretot “treballar per als joves”, sinó més aviat “ser signes i portadors de l’amor de Déu” a ells. Parla de com els salesians participen en aquesta missió justament com consagrats – salesians laics i salesians sacerdots – entre molts altres que viuen la mateixa missió d’acord amb la seua vocació, estat i vida. Evidència el paper del director, com a custodi de la identitat salesiana, abans que com a responsable de l’obra, i ho convida a exercitar l’autoritat com a germà entre els germans: “Aprén a fer-te estimar”.

El vídeo serà acompanyat per una presentació en Power Point – en la web Sdb.org – que es pot compartir en les xarxes socials en format PDF, i per una fitxa PDF imprimible. Són subsidis dirigits a facilitar l’estudi personal i els moments de debat en el compartir comunitari. A això, en particular es dirigeixen quatre preguntes conclusives, que toquen els punts principals que emergeixen en l’entrevista. Per als interessats – individus i comunitats – hi ha un fòrum digital sobre aquestes preguntes, en la qual les opinions poden ser compartides amb els companys d’altres regions i *inspectorías. El mateix link estarà disponible en el PDF i en la fitxa.

Les comunitats estan convidades a usar aquests instruments com a ajuda per a llegir i assimilar la primera part de “Animació i govern de la comunitat – El servei del director salesià” en els pròxims tres mesos, d’octubre a desembre de 2020.

Les comunitats de formació inicial, en canvi, van ser convidades a dedicar la seua atenció al document “Joves salesians i acompanyament – Orientació i directives”, amb l’ajuda de “vídeo-llavors” que seran difosos cada mes des d’ara (ja es va enviar el de setembre) fins a juny de 2021.

El vídeo-entrevista està disponible en YouTube.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...