Altiva Emerita, nova novel·la del salesià José Miguel Núñez, finalista del VII Premio Hispania de Novela Histórica 2019

22 mayo 2020

El salesià José Miguel Núñez ha estat finalista del VI Premio Hispania de Novela Histórica, organitzat per Ediciones Áltera amb el propòsit de fomentar la literatura que té per objecte la divulgació i reflexió sobre la Història, gràcies a la seva última novel·la «Altiva Emerita» 

Aquesta convocatòria, que va reunir més de 400 treballs, va valorar l’obra de l’autor salesià atenent criteris com la qualitat literària, excel·lència i mestratge narratiu després de la valoració del jurat. Cal destacar el compromís d’Edicions Áltera a la publicació d’aquesta obra per les òptimes condicions de qualitat i interès per al públic lector.

A la present edició va guanyar l’autor Isidro González García con la novela histórica Cuba 1898. Miseria y grandeza de la derrota, obra que s’endinsa en la intrahistòria de la Guerra hispno-nord-americana, descrivint els aspectes menys coneguts d’aquesta contesa.

 

Sobre la novela

Un temps convuls i un amor impossible. El món conegut s’esquerda sota l’ambició visigoda i de les despulles de l’imperi romà comença a sorgir una realitat definitivament nova. Cruïlla de camins i gresol de cultures, la Hispània del segle VI comporta foscors i alberga misteris que només els seus protagonistes podrien explicar. Homes nobles i veraços, traïdors i usurpadors àvids de poder s’obren pas en un relat que narra un temps de sotsobres i vides truncades. Un misteri per aclarir i la història intensament bella d’un amor atemporal s’entrecreuen amb el cavalcar de l’heretgia arriana a lloms del poder. Emerita viu un moment d’esplendor cultural i econòmic. Una traïció, la conjura dels herètics i la investigació d’una arqueòloga fascinada pels seus descobriments, conduiran al lector a través d’un segle desconegut convertint aquesta història en un mirall on entrecreuar les nostres mirades amb personatges que no deixaran indiferent a ningú.

 

Sobre l’autor

José Miguel Núñez (Mérida, 1963) és doctor en Teologia Dogmàtica (Roma, 1995). Llicenciat en Filosofia (Universitat de Granada, 1995) i doctor en Filosofia (Doctorat Europeu a la Universitat Hispalense, Sevilla, 2010). Educador i professor universitari, és autor de nombrosos assajos al voltant del món educatiu i juvenil. Va publicar Cienpalabras al oído (2012) i A vueltas con Dios en tiempos complejos. Diálogo con Gianni Vattimo (2013), abans del llançament de Pasó la noche, amor (2014) i Te protegerá mis alas (2015), , les seves dues anteriors novel·les.

 
Cal destacar que «Pasó la noche, amor», ja va ser finalista del Premio Hispania de Novela Histórica en la edició 2013, gràcies a un argument en què l’amor apassionat, la reconciliació d’un poble i la memòria oblidada s’entrellaçaven en un història de recent actualitat amb el record fresc de Bartolomé Blanco.
 
 
 
 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...