Altiva Emerita, la novel·la del salesià José Miguel Núñez, presentada a la ciutat de Mérida

22 marzo 2021

 

La novel·la del salesià José Miguel Núñez ha viscut durant la jornada del 22 de març una de les seves presentacions més especials al desenvolupar-se en la terra que acull la vida dels seus protagonistes.

Antonio Rodríguez Osuna, alcalde de Mérida, va presentar als conciutadans l’obra de l’autor de Mérida en el saló de Plens Municipal amb la posada de llarg del relat finalista del VII Premio Hispania de Novela Histórica.

Sobre la novel·la

Un temps convuls i un amor impossible. El món conegut s’esquerda sota l’ambició visigoda i de les despulles de l’imperi romà comença a sorgir una realitat definitivament nova. Cruïlla de camins i gresol de cultures, la Hispània de segle VI comporta foscors i alberga misteris que només els seus protagonistes podrien explicar. Homes nobles i veraços, traïdors i usurpadors àvids de poder s’obren pas en un relat que narra un temps de sotsobres i vides truncades. Un misteri per aclarir i la història intensament bella d’un amor atemporal s’entrecreuen amb el cavalcar de l’heretgia arriana a lloms del poder. Emerita viu un moment d’esplendor cultural i econòmic. Una traïció, la conjura dels herètics i la investigació d’una arqueòloga fascinada pels seus descobriments, conduiran al lector a través d’un segle desconegut convertint aquesta història en un mirall on entrecreuar les nostres mirades amb personatges que no deixaran indiferent a ningú.

 

El salesià José Miguel Núñez va ser finalista del VII Premio Hispania de Novela Histórica, organitzat per Ediciones Áltera amb el propòsit de fomentar la literatura que té per objecte la divulgació i reflexió sobre la Història, gràcies a la seva última novel·la «Altiva Emerita»

Aquesta convocatòria, que va reunir més de 400 treballs, va valorar l’obra de l’autor salesià atenent criteris com la qualitat literària, excel·lència i mestratge narratiu després de la valoració del jurat. Cal destacar el compromís d’Ediciones Áltera a la publicació d’aquesta obra per les òptimes condicions de qualitat i interès per al públic lector.

En la present edició va resultar guanyador l’autor  Isidro González García amb la novel·la històrica Cuba 1898. Misèria i grandesa de la derrota, obra que s’endinsa en la intrahistòria de la Guerra hispana-nord-americana, descrivint els aspectes menys coneguts d’aquesta contesa.

 

José Miguel Núñez (Mérida, 1963) és doctor en Teologia Dogmàtica (Roma, 1995). Llicenciat en Filosofia (Universidad de Granada, 1995) i doctor en Filosofia (Doctorat Europeu a la Universidad Hispalense, Sevilla, 2010).Educador i professor universitari, és autor de nombrosos assajos al voltant del món educatiu i juvenil. Ha publicat Cien palabras al oído (2012) i A vueltas con Dios en tiempos complejos. Diálogos con Gianni Vattimo (2013), abans del llançament de Pasó la noche, amor (2014) i Te protegerá mis alas (2015), les seves dues anteriors novel·les.

 
Cal destacar que “Pasó la noche, amor”, ja va ser finalista del Premio Hispania de Novela Histórica en l’edició 2013, gràcies a un argument en què l’amor apassionat, la reconciliació d’un poble i la memòria oblidada s’entrellaçaven en un història de recent actualitat amb el record fresc de Bartolomé Blanco.

Crítiques sobre el llibre

«Fantàstica! L’ambientació, la història i l’argumentació et fiquen dins de la trama»

Juan Ramón

«Preciosa i suggerent novel·la. Avui he acabat» Altiva Emèrita «: Enhorabona, José Miguel Núñez!! Fascinant! He après molt: El teu cor Mérida, el teu verb fàcil , els teus suggerents i riques descripcions de persones i situacions, la teva saviesa teològica i històrica, els bells i profunds diàlegs, alguns noms coneguts … FELICITATS «

Juan Carlos

«Un espléndido relato narrado con maestría que nos adentra en la Merida visigoda sacando a la luz una historia que nos pertenece. Protagonistas veraces que te atrapan por su limpieza y credibilidad. Totalmente recomendable»

Valentín Rivera

«Entretinguda i fàcil de llegir; a nivell històric una passada. El bisbe Mausona, fantàstic: un personatge per conèixer «

Pedro de la Iglesia

«M’ha encantat. Està superbé escrita. He anat aprenent coses que desconeixia. Enhorabona! «

Esperanza Fernández

«Una apassionada història d’amor de Nicecio i Arestula en uns temps convulsos de la història de Mérida. Magnífic esforç de documentació «

David Avilés

«L’hi vaig regalar a la meva mare pel seu sant i l’està gaudint moltíssim. Darrere aniré jo, jejejeje. Bon encert vaig tenir en el regal «

Juanjo Pajares

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...