Algunes preguntes a Miguel Ángel García Morcuende, Conseller General de Pastoral Juvenil

18 septiembre 2020

Per ANS

Què et va portar a fer-te salesià?

Crec que sempre he sentit un desig profund de Déu i de lliurar la meva vida als altres. A Déu no se’l veu, però sí se l’escolta. Mitjançant l’acompanyament personal i de les comunitats per on he passat, la pregària i la vida apostòlica amb els joves m’han transmès una tranquil·la veu interior; i estic convençut que, amb la gràcia de Déu, he anat confirmant que aquests profunds anhels interns venien realment de Déu. De mica en mica, l’impossible s’ha tornat possible i m’he meravellat repetidament quan Déu aparentment ha «mogut muntanyes» en la vida de les persones a qui crida, com a la meva persona. Jesús no es cansa de fer crides: cridar és per a Ell una forma d’el verb estimar. Així em sento.

Vas ser elegit estant fora del CG28. Com et vas prendre la notícia de l’elecció?

Estava de director de l’Obra de Santander. No podia seguir de prop els treballs del CG28 i a més, se’ns anunciava que en breus dies es decretaria el confinament total a Espanya i, amb això, el tancament de totes les escoles. L’endemà de la meva elecció, va caldre preparar tot per acomiadar els professors i començar amb les classes en línia. En aquest context de pandèmia, com a director de l’escola tenia molts reptes, així que va ser una autèntica sorpresa.

Encara que personalment aquest nou rumb m’exigeix ​​una inversió de forces no esperat, dono gràcies a el Senyor per haver-me cridat a treballar pels joves, on Ell vulgui. Una de les lectures de l’evangeli amb més incidència és «la paràbola dels talents» i així crec que Déu em parla: anar descobrint que el que sóc s’encamina al servei dels altres. Tots estem cridats a brillar, que no a enlluernar. Assumeixo aquesta tasca amb molta humilitat.

Què esperes per al futur?

M’he marcat quatre metes: la reflexió acurada i la difusió de les propostes educativo-pastorals des del Dicasteri; la comunicació i l’acompanyament de les inspectories; la serietat del que fem des d’un equip competent i el compromís personal amb la missió.

D’aquí a sis anys, què somies per a la Pastoral Juvenil de la Congregació?

El futur crec que passa per una pastoral juvenil salesiana que conjugui: la dimensió vocacional (com a principi unificant de la pastoral); l’opció pels joves més pobres en tots els sectors de la missió salesiana; la coresponsabilitat entre salesians i laics en la missió comuna; la presència efectiva i afectiva entre i amb els joves; la reflexió i pràctica de processos d’educació i evangelització en diversos contextos; la sinergia entre la pastoral juvenil i la família, dins de el model educatiu de la pastoral salesiana.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...