Acte de graduació de les promocions dels cursos d’experts en Direcció de Centres Educatius i Coordinació de Pastoral

17 noviembre 2021

El passat 12 de novembre es va celebrar en Salesians Atocha (Madrid) la graduació dels cursos d’experts de Direcció de Centres Educatius i Coordinació de Pastoral organitzats per Escoles Salesianes. Amb aquest acte es posa fi a aquests cursos formatius (presencial i en línia), de les promocions 2019-2020 i 2020-2021, que han comptat amb al voltant d’un centenar participants de col·legis dels Salesians i Salesianes a Espanya. La formació dels docents és un dels elements claus per a oferir una educació de qualitat que respongui als desafiaments que avui ens presenta la societat.

L’acte va comptar amb la ponència “Lideratge salesià. La direcció en l’experiència de Don Bosco” a càrrec de Miguel Canino Zanoletty, coordinador inspectorial d’escoles de la Inspectoria Maria Auxiliadora i president d’Escoles Catòliques Andalusia. Canino va cridar els col·legis de Salesians i Salesianes a aterrar en un model de direcció amb estil salesià. “Una crida als directius d’avui a ser part de la ‘constel·lació’ que doni lluentor a les Escoles Salesianes”, concloïa Miguel, fent al·lusió a la cita de Don Egidio Viganò, setè successor de Don Bosco, quan es referia a com Don Bosco va saber envoltar-se d’aquelles persones líders juntament amb les quals va donar aquest extraordinari impuls inicial a la Congregació.
Abans de començar el lliurament de diplomes, els coordinadors d’escoles inspectoriales; Emi Rosales (Salesianes) i Miguel Canino (Inspectoria Maria Auxiliadora) i Samuel Segura, vicari inspectorial (Inspectoria Santiago el Major), al costat de José Miguel Núñez (Director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil), van tenir unes paraules de gratitud convidant als docents presents a continuar formant-se en el dia a dia per a poder formar a l’alumnat i oferir una educació de qualitat.

També hi va tenir la paraula l’alumnat d’aquests cursos d’experts, afirmant que “som nosaltres els qui tenim la responsabilitat d’acompanyar, d’ajudar, de delegar i d’allunyar-nos quan calgui”. En la mateixa línia, deien amb emoció que els docents de les escoles salesianes som “testimonis, guies, acompanyants, garants i responsables de l’estil salesià”.
Finalment, Óscar Bartolomé, Coordinador Nacional d’Escoles Salesianes, va finalitzar l’acte de graduació agraint la labor d’Ángel Astorgano, anterior Coordinador d’Escoles Salesianes. Ángel, emocionat, va rebre una gran ovació de tota la sala d’actes.

Sobre Escoles Salesianes
Les Escoles Salesianes tenen el seu origen en la missió de Don Bosco amb els joves de Torí en el segle XIX. La seva preocupació va ser, des del principi, l’educació i promoció integral dels joves: ‘bons cristians i honrats ciutadans’. Avui les escoles salesianes són una realitat àmplia i rica, que compta amb 141 escoles distribuïdes al llarg de tota Espanya i que pretén ser fidel a la missió i a l’estil educatiu que els seus fundadors van pretendre impulsar.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...