Obri el Museu Casa Don Bosco: “Una perla preciosa que dóna testimoniatge de la grandesa de Don Bosco”

6 octubre 2020

Per ANS

El Capítol General 27é va sol·licitar al Rector Major i al seu Consell, prendre en mà els llocs salesians i fer una cosa especial per al món que segueix al Sant dels Joves. Aquesta petició va donar origen a una realitat nova: el Museu Casa Don Bosco, inaugurat solemnement el cap de setmana passat a Torí-*Valdocco, amb tres dies d’esdeveniments.

En les “*Camerette *di Don Bosco” (xicotetes habitacions de Don Bosco), on es podia observar la presència del Sant, hui els visitadors poden conéixer detalls de la realitat de la Casa *Pinardi, el primer lloc de l’Oratori de Don Bosco. “Ací en aquests corredors van passar 11 persones que l’Església reconeix com a venerables, beats o sants: això significa que *Valdocco va ser una escola d’humanitat i de santedat i nosaltres volem transmetre aquest patrimoni al món”, ha explicat el Rector Major, pare Ángel Fernández *Artime en la conferència de premsa de presentació del nou museu.

El Rector Major a més ha comunicat que en l’òptica de valorització de Valdocco com a custòdia de la memòria històrica salesiana, els documents més importants sobre els orígens de la Congregació seran transferits, de l’Arxiu Central al Museu Casa Don Bosco.

Sempre en la conferència de premsa va intervindre el crític d’art Vittorio Sgarbi, exalumne italià de l’institut salesià de la ciutat d’Aquest. “Hi ha diversos tipus de sants. Per a molts la dimensió humana és sublimada per la canonització, mentre que en Don Bosco queda tal qual, humà, resulta difícil cridar-ho Sant Joan Bosco…”. I sobre la nova estructura del museu “amb solucions eficaces” ha observat: “No hi ha quadres de Tiépolo, Picasso o Giotto, però una narració:  la vida, l’educació, els llibres llegits,  les estampes, el culte…”.

El segon dia, el dissabte 3 d’octubre, en canvi va ser dedicat a les autoritats institucionals. A més del Rector Major van intervindre Ana Laura Orrico i els responsables dels treballs arquitectònics i dels projectes museogràfics i museològics. El ric ventall d’autoritats va comptar amb la presència d’alguns ambaixadors de països llatinoamericans fortament marcats per la presència salesiana, com l’Equador, Panamà, Costa Rica, Colòmbia, Guatemala, el Brasil, Mèxic i El Salvador.

El diumenge 4, després de la solemne Eucaristia presidida pel Rector Major en la Basílica de Maria Auxiliadora, es va realitzar l’obertura al públic del “Museu Casa Don Bosco”.

“Hem tractat de representar aquest llarg itinerari de santedat juvenil, a partir de 1846, a l’interior del Museu Casa Don Bosco… La comunitat salesiana de Valdocco té l’alegria de posar a la disposició de tots vostés i del món sencer aquesta perla preciosa que donarà testimoniatge de la grandesa de Don Bosco”, va assegurar en l’ocasió el pare Cristian Besso, responsable del projecte museològic, al costat de la directora del Museu, Stefania De Vita.

A continuació el Rector Major va realitzar el simbòlic tall de la cinta, acompanyat per la mare general de les Filles de María Auxiliadora, Yvonne Reungoat, i del seu predecessor en la guia de la Congregació, el pare mexicà Pascual Chávez.

En ANSFlickr i en ANSChannel estan disponibles fotos i vídeo dels esdeveniments.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...