A Betlem, el pa és esperança

28 diciembre 2020

Per ANS

La fleca salesiana de Betlem és una bella realitat que porta més de 100 anys produint pa per a la comunitat. Nascuda per produir pans per a ser consumits a l’orfenat, avui amb els seus guanys contribueix al manteniment de l’escola de formació professional dins de la missió i atorga beques a estudiants que no poden contribuir econòmicament a la seva educació.

En sinergia amb altres associacions de la zona, els salesians han posat en marxa una important xarxa solidària per identificar les persones en major dificultat i donar-los suport en el seu camí ple d’obstacles.

En particular, gràcies a «La Unió de les dones» i a «Lifegate for Reabilitation», que es compromet a atendre unes 250 persones amb discapacitat de 3 a 25 anys, i a «Efatà», que garanteix l’escolarització de 190 infants sords, els religiosos aconsegueixen distribuir tots els dies uns 450 pans als més necessitats.

Cada forma de pa que es lliura explica una història particular, de famílies que lluiten per guanyar-se la vida perquè a més del ja complicat context del lloc on viuen, han d’enfrontar els obstacles que el destí no els ha evitat.

La família de Muhammad, formada per 5 persones, ha de lidiar cada dia amb la malaltia mental que ha afectat a dos d’ells, el pare i un dels nens. Desafortunadament, Muhammad no aconsegueix treballar i la seva família per poder estalviar 250 shekels cada mes (el que haurien de gastar per comprar pa) realment marca la diferència.

El pa que rep Hala cada dia compte una altra història de dolor: «El meu nom és Hala Jarayseh, sóc mare de 5 fills. El meu marit va morir fa 16 anys i jo sola he de mantenir la meva família. Treballo en el departament de la Unió de Dones, al centre per a persones amb discapacitat a el-Basma, però a causa de la crisi econòmica després del coronavirus i als bloquejos que han provocat la reducció de salaris, no aconsegueixo cobrir totes les despeses. Em van incloure entre els beneficiaris de el pa gratuït dels salesians: una gran ajuda per a la nostra família. Ens permet una cobertura alimentària bàsica en la nostra rutina. Voldria agrair a tots els que treballen per aquest preuat suport, tan útil per a dones com jo, que hem de mantenir una família «.

El desafiament és poder augmentar el nombre de beneficiaris i per això «Missioni Don Bosco», l’Oficina Missionera Salesiana de Torí, ha decidit, a través d’un projecte dedicat, a ajudar els Salesians de Betlem perquè puguin produir més pans per donar.

Per obtenir més informació, visiteu el lloc web www.missionidonbosco.org

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...