35 anys donant el tret de sortida a la tasca pedagògica dels Salesians

14 diciembre 2020

Per Salesians Elx 

El 8 de desembre es va recordar la festa de la Immaculada i, també, es va commemorar un aniversari més de l’inici de l’obra salesiana. Aquell dia de 1841 es va produir la trobada de Don Bosco i Bartolomé Garelli a la sagristia de Sant Francesc d’Assís a Torí. Aquest esdeveniment va marcar el començament de la tasca pedagògica i educativa dels salesians.

Des de fa 35 anysSalesians Sant Rafael  Elx per commemorar aquest dia i a més per celebrar la festivitat de la Mare de Déu es corre la MILLA, una cursa que any rere any és més popular a la nostra ciutat. És un dia de celebració en família, de compartir l’eucaristia i després participar en les diferents categories. Aquest any sabíem que no es podia fer. La pandèmia que assola el món i el nostre compromís de lluitar contra ella ens va portar en un primer moment a pensar en suspendre-la. Però com a bons Salesians que som tots els que formem la comunitat educativa busquem una solució, aquesta MILLA seria diferent però es correria. La primera decisió va ser fer-la dins de l’horari escolar i només per al nostre alumnat, això ens va portar a passar-la al dia 4 de desembre, el dia seria lectiu però dins de l’escola amb les mesures de seguretat es viuria una festa. L’equip d’esports va realitzar un protocol per córrer, pastoral, uns bons dies especials per compartir entre tots a través de la pantalla. I des de primer fins a sisè es va tenir un moment de reflexió dinamitzat pel professor de música.

El que hauria de succeir un 8 de desembre, va succeir un 4 de desembre. Els infants d’Infantil i Primària no es van quedar sense córrer, més d’un profe els va acompanyar en el recorregut, i van poder sentir l’ànim dels seus companys. «El grup humà que forma Salesians Sant Rafael va fer un gran esforç perquè això succeís. Ho va fer principalment perquè sabien que els seus alumnes s’ho mereixen, per la seva actitud i respecte davant d’una PANDÈMIA per la qual ningú està preparat i de la qual ells estan sent exemple», expliquen des de Salesians Elx.

Només ens queda seguir cuidant-nos per tenir cura dels altres, demanar-li a la Mare de Déu que ens segueixi protegint, ens doni força i que no perdem l’ànim per al 2021 celebrar la XXXVI com ens agrada a nosaltres, amb les portes obertes de bat a bat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...