11 marzo 2015

L’editorial edebé publica aquesta novel·la escrita per Andreu Martín amb motiu del bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, una figura que va donar accés a l’ensenyament a la joventut més necessitada i es va convertir en un dels majors referents de l’educació i l’acció social mundial.
 
Dos grans temes fan d’aquesta obra una peça ideal per als joves: la intriga i la Barcelona de finals del segle XIX.
 
Amb motiu de la visita de Don Bosco a la ciutat en 1886, el llibre ens passeja per la Barcelona del Modernisme amb els seus profunds canvis econòmics i socials, protagonitzats pel nou proletariat i l’emergent burgesia. Vam visitar Ciutat Vella, niu de l’explotada classe obrera, on Sant Joan Bosco participa en actes públics i humanitaris amb els infants i joves més pobres. Les seves habilitats per sembrar el coneixement en joves perduts són actes de tal fe i confiança que semblen màgics i miraculosos.
 
Una obra ben documentada, plena de passatges que transmeten grans valors universals com la generositat, la bona fe, la igualtat de condicions i l’amor.
 
Una història per donar a conèixer la figura de Don Bosco, un gran educador i sacerdot, Pare de la Congregació Salesiana.
 
Biografia autor
 
Andreu Martín (Barcelona, ??1949) va estudiar Psicologia a la Universitat de Barcelona. Va començar treballant com a guionista de còmic i va col·laborar en revistes catalanes, castellanes i franceses com Destino, Cambio 16, Tiempo El jueves, Gimlet, Comix Internacional, Metropol, Totem i Cimoc. Amb la seva primera novel·la Aprende y calla, va iniciar el llarg camí d’obres de gènere negre que han caracteritzat l’autor. Al camp de la literatura juvenil, també té una llarga trajectòria. Amb el seu amic Jaume Ribera va escriure la saga del detectiu Flanagan que ja té dotze títols i diversos premis.

 

Martín també ha escrit en solitari per a joves i nens, com Vampiro a mi pesar o El amigo Malaspina, dues de les seves novel·les preferides. A més, ha signat guions per cinema i televisió i obres de teatre. Els seus llibres han estat traduïts a l’alemany, francès, italià, portuguès, holandès, basc i bable.

També et pot interessar …