28 octubre 2014

El diumenge 19 d’octubre, es va celebrar la Trobada de Monitors de la Federación Maín, CC.JJ. Salesians d’Aragó. Un grup de 65 joves animadors dels centres juvenils de la comunitat autònoma es van donar cita a primera a les instal·lacions del Col·legi Salesià de Saragossa per començar una jornada on la formació i la reflexió eren l’eix principal.
 
Després d’una calorosa benvinguda, els participants es van submergir en la formació oferta per Ana Mari Fraile i Rubén Sanz, ambdós professors del Col·legi Maria Auxiliadora (Salesianes de Saragossa), que amb la seva experiència i bon fer van oferir una interessant formació sobre el Sistema Preventiu de Don Bosco al Segle XXI. De manera dinàmica i participativa vam poder veure com el sistema preventiu de Don Bosco segueix sent actual avui en dia i com ho podem adaptar a les necessitats actuals dels nostres centres juvenils.
 
A poc a poc van anar desgranant els tres pilars fonamentals del Sistema Preventiu, donant les claus concretes de les implicacions que tindrà en la nostra tasca com a monitors i educadors de temps lliure, per acabar donant unes claus concretes de com dur-ho a la pràctica. Acabem aquest moment col·laborant tots en la recepta del "Smoothie Don Bosco" on vam veure que barrejant tots els ingredients (raó, religió i amor) podem fer grans coses.
 
El segon moment de la jornada va ser la Taula Rodona, on tres persones compromeses ens van oferir el seu testimoni: Com l’estil de Don Bosco m’ha ajudat a ser cristià. Desgranant els seus testimonis i mostrant-se de manera senzilla i propera, els tres van poder expressar el que més els ha ajudat avui a ser bons cristians. Els participants a la trobada van establir un interessant debat amb ells sobre alguns punts dels seus testimonis: com superar les crisis de fe, com transmetre, prejudicis juvenils a l’Església … va ser un moment molt enriquidor per a tots que va acabar amb l’Eucaristia compartida per tots .
 
A la tarda, ens esperava un gran treball. Teníem per davant el replantejament de les activitats pròpies de la Federació. Així doncs, els participants dividits en diferents grups, van poder planificar i establir les bases del ChiquiBosco, MarchaBosco i Dia de la Federació. L’objectiu era poder crear unes activitats on tots tinguéssim cabuda unint les opinions i l’experiència prèvia dels animadors i voluntaris. En aquests moments de grup i posada en comú posterior s’han pogut fixar els objectius de les diferents activitats, plantejar noves propostes i models d’activitat i sobretot, s’ha sembrat una gran il·lusió i ganes de posar en marxa aquestes noves iniciatives al llarg d’aquest curs amb la implicació de tots i cadascun d’ells.
 
Sens dubte una jornada formativa i de treball que anirà donant resultats al llarg del curs i que ha possibilitat obrir el debat per continuar innovant en els nostres centres juvenils.

També et pot interessar …