6 agosto 2014

 

Del 31 de juliol al 9 d’agost 500 joves del Moviment Juvenil Salesià –MJS– participen en el Campobosco 2014 , una peregrinació als llocs salesians que se celebra cada 3-4 anys i que els porta a visitar Barcelona i Itàlia, coneixent els llocs de la vida del fundador de la família salesiana, Sant Joan Bosco.

Llocs salesians emblemàtics com Martí-Codolar, on Don Bosco va estar de visita, o Can Prats, al barri de Sarrià, on el sant va dormir i va tenir un dels seus somnis, "el somni missioner de Don Bosco", explica Koldo Gutiérrez, delegat de Pastoral Juvenil. "En aquest somni Don Bosco uneix Valparaíso amb Pequín i pels salesians representa la força de la missió". A Sarrià també van visitar l’actual col·legi de la Salesianes, el Santa Dorotea, primera casa on va haver-hi presència de les Filles de María Auxiliadora. Un altre dels llocs que van poder descobrir va ser el temple del Sagrat Cor en el Tibidabo, impulsat per Don Bosco.

Una visita, la que va fer Don Bosco a Barcelona el 1886, que és un dels eixos de Campobosco: retornar-li la visita que ell va fer. Alba Duchemin, participant de Salesians Madrid, ho té clar: "gràcies a l’espiritualitat salesiana sóc com sóc en la meva vida i crec que és moment d’agrair-li la visita que ell m’ha fet a mi". 

 

10 dies d’immersió salesiana

Encara que les visites configuren gran part del Campobosco, no és l’única activitat que els joves realitzen, ja que, com va indicar durant l’Eucaristia del primer dia Cristóbal López, inspector de la nova Inspectoria María Auxiliadora, Campobosco "és una trobada a tres nivells: una trobada amb un mateix, una trobada amb els altres i una trobada amb Don Bosco; i aquestes tres trobades es fonamenten en la trobada final amb Crist". Una trobada que compta durant els 10 dies de peregrinació amb Eucaristies, moments d’oració, diàleg en grup i moments lúdics.

Una organització mil·limetrada al detall que es duu a terme gràcies a un equip 0, un equip de persones encarregades de tasques rutinàries però imprescindibles com donar avisos, muntar infraestructures i coordinar que tot funcioni correctament. Toni Zafra, membre d’aquest equip, format per membres de tot l’MJS d’Espanya i Portugal, ja va participar al Campobosco de 2007 i ara ho fa com a membre de l’organització, que per a ell és "una oportunitat d’oferir un servei als altres i potenciar que altres joves puguin viure el que jo vaig viure fa 7 anys".

Un altre dels grups de Campobosco, a part dels participants i de l’equip 0, és el d’animador de grups. Una figura que assumeixen els participants repetidors i de més experiència i edat i que tracten d’unificar i motivar la reflexió dels participants. Per Myriam Navarro, animadora de grup en Campobosco, és en el grup "on t’adones que encara que siguis de llocs i d’estils de fer diferents tots parlem un llenguatge comú: el d’estar propers als joves, sobretot amb els més desfavorits, igual que feia Don Bosco".

 

 

També et pot interessar …