22 julio 2014

Aquesta obra, ambientada en la pre-guerra civil espanyola, aborda l’escenari i l’univers cultural de l’època a través de Bartolomé Blanco: un personatge de traços poderosos, cooperador salesià, sindicalista catòlic i activista, compromès en primera línia en la transformació social del seu temps.

La novel·la publicada per Ediciones Carena ha estat finalista del Premi "Hispania" de novel·la Històrica 2013 gràcies a un argument en què l’amor apassionat, la reconciliació d’un poble i la memòria oblidada s’entrellacen una història actual que anirà desentranyant detectivescament Carmen, una dona en plena crisi personal a l’Espanya dels vuitanta. La protagonista es veurà involucrada en un descobriment inesperat i revelador que li farà emprendre un viatge interior i que canviarà la seva pròpia vida.

Carregada de vigència pel debat de la memòria històrica, "Pasó la noche, amor" tracta un tema poc abordat i des d’una perspectiva no habitual en un tram de la història d’Espanya poc coneguda. L’autor condueix el lector a un món convuls i políticament inestable per reflexionar mitjançant uns personatges carregats de força amb què interpretar el moment actual.

José Miguel Núñez (Mérida, 1963) és doctor en Teologia Dogmàtica (Roma, 1995). Llicenciat en Filosofia (Universitat de Granada, 1995) i doctor en Filosofia (Doctorat Europeu a la Universitat Hispalense, Sevilla, 2010). Educador i professor universitari, és autor de nombrosos assajos al voltant del món educatiu i juvenil. Ha publicat recentment Cien palabras al oído (2012) i A vueltas con Dios en tiempos complejos.  També Diálogos con Gianni Vattimo (2013). Ha treballat com a conseller general de la Congregació Salesiana per a Europa de l’Oest després d’haver estat Provincial d’Andalusia, Canàries i Extremadura, etapes que li van permetre submergir-se en la Pastoral Juvenil i en la Formació dels salesians coneixent en profunditat la vida de Bartolomé Blanco, fins a quedar atrapat per ell.

" Pasó la noche, amor " resumeix la passió per l’ofici de l’escriptura i la necessitat de trobar un lector còmplice que se submergeixi en el text amb un pacte que permet al públic viure altres vides i altres temps. Com deia Borges "el verb llegir, com el verb estimar i el verb somiar, no suporta el mode imperatiu".

Amb el permís de l’autor argentí, la lectura en aquesta ocasió esdevé una oportunitat de viatjar al cor salesià per somiar a través d’una novel·la que fuig de tota imposició gràcies als sentiments de Bartolomé Blanco.

Una història d’un amor més fort que la mort després d’una nit que semblava sense final. 

 

Normal 0 21 false false false ES JA X-NONE
/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:»Tabla normal»;mso-tstyle-rowband
-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-parent:»»;mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:Calibri;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language:ES;mso-fareast-language:EN-US;}

L’obra està disponible per a la seva adquisició online a Amazon,El Corte Inglés y la casa del llibre, o bé directament en Edicions Carena.

També et pot interessar …