«20 anys en comunitat», una celebració en línia des d’una visió d’esperança

25 marzo 2021

La trobada digital, que es pot tornar a veure a Youtube, va començar amb una emotiva versió de “Los abrazos prohibidos” de Vetusta Morla interpretada pel jove cantautor Javi Quirós. «La cançó que acabeu d’escoltar és el nostre record i homenatge a totes les persones víctimes de la Covid-19 i a totes les persones que han estat lluitant en primera, segona, tercera … línia contra el coronavirus», començava Gema Rodríguez, responsable de programes, a l’inici de la retransmissió en directe.

«Ens hauria encantat poder celebrar-ho de manera presencial, però des de la nostra visió d’esperança, tenim l’oportunitat de compartir aquest espai persones de diferents llocs que d’altra manera no hauríem pogut comptar amb elles», continuava Gema Rodríguez, que va ser l’encarregada de conduir aquesta celebració virtual.

A continuació Paco Estellés, president de la Coordinadora, va compartir una salutació especial des de la seva pròpia experiència com a part activa des dels inicis, destacant el creixement en aquests 20 anys i agraint la feina dels educadors i educadores que durant tot aquest temps han continuat treballant en molts casos presencialment, fins i tot en els dies més durs del confinament, per assistir als nois, les noies i les seves famílies. «Educadors i educadores que han posat la seva salut en joc, però que sobretot han posat per davant les necessitats de totes i cadascuna de les persones que s’atenen en les plataformes socials salesianes», recordava Paco Estellés.

Ángel Asurmendi, inspector de Salesians Maria Auxiliadora, va començar la ronda de salutacions institucionals citant la Fratelli Tutti i destacant la importància de la comunitat, «els somnis es construeixen junts». La salutació de Mª del Rosario García, inspectora de Salesianes, comptava amb una triple invitació: «Cuida la vida, posa-li cor», ser signes d’inclusió i seguir transformant la realitat. Per la seva banda, Fernando García, inspector de Salesians Santiago el Mayor, va valorar de forma molt positiva el compromís per enfortir i donar qualitat als projectes d’intervenció que es desenvolupen en les tres inspectories. Per concloure la ronda de salutacions, José Miguel Núñez, director de el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, va convidar a seguir treballant perquè un món diferent pugui ser possible.

L’esdeveniment en línia va continuar amb un espai on es van compartir diferents experiències de companys i companyes que des del seu compromís i fer diari han permès conèixer la Coordinadora des de la seva pròpia visió i opinió.

Abdellatif Laqiasse, educador a Don Bosco Salesians Social, va començar parlant sobre l’acompanyament en primera persona i va explicar que cal «posar en el centre de la intervenció la persona». María Jesús Sánchez, directora de la Fundació Maria Auxiliadora, va exposar la importància de seguir treballant en xarxa des de la nostra identitat salesiana: «som fills i filles de somiadors: Don Bosco i Maria Mazzarello». Fran Viedma, secretari tècnic de Salesians Sant Jordi, va compartir la seva experiència en aquests 20 anys en comunitat i com s’ha anat generant «un espai en coherència amb aquesta missió que ens va transmetre Don Bosco». María Alexandra Vásquez, advocada a Pinardi, va explicar que el grup d’orientació jurídica al qual ella pertany «vol ser un far d’informació essencial en les vides de totes les persones». Mery Bielo va continuar compartint com el seu pas per «Toma las riendas» la van transformar i ara és voluntària a les Plataformes Socials Salesianes i segueix estudiant per aconseguir els seus somnis. Finalment, Guadalupe Juárez, tècnica a la Coordinadora, va parlar de la importància del sistema de protecció a la infància i persones en situació de vulnerabilitat: «per seguir generant espais de bon tracte és necessària la implicació de tots els agents socials».

«Volem que sentiu que la Coordinadora som tots i totes. Som les deu entitats, les 50.000 persones acompanyades, els 1.511 professionals, els prop de 1.300 voluntaris i voluntàries. La missió és compartida i sempre sempre deixa camí a l’esperança i al canvi, i per tant a la transformació social «, va expressar Gema Rodríguez a la fi de la retransmissió.

Esperança, amorevolezza, compromís, acompanyament o transformació social, van ser algunes de les paraules que més vegades van ser expressades per les persones que van acompanyar la celebració dels 20 anys en comunitat de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...