10 frases del Papa Francesc als Salesians del món en el Capítol General

20 agosto 2020

Por ANS

El Papa Francesc desitjava, de cor, ser present amb els salesians en el CG28, en *Valdocco, la Casa on Don Bosco va crear una vertadera escola de Santedat. Lamentablement per motius de la pandèmia no li va anar possible al Sant Pare visitar-nos, però s’ha fet present per mitjà d’una carta escrita de pròpia mà dirigida als Salesians, com una mostra de proximitat, afecte i gratitud per la formació rebuda. Presentem, 10 frases que encara ressonen programàtiques de la missiva anomenada: “L’opció *Valdocco”.

El rumor dels oratoris. “Estic segur que el rumor i la cridòria dels oratoris serà la millor música funcional perquè l’Esperit reavive el do carismàtic del vostre fundador. No tanquen les finestres davant aqueix murmuri…”

No s’adapten a la cultura de moda, ni es refugien en un passat heroic però ja *desencarnado. “Ni adaptar-se a la cultura de moda, ni refugiar-se en un passat heroic però ja *desencarnado. En temps de canvis, fa bé detindre’s en les paraules de sant Pau a *Timoteo: «Per això et recomane que reavives el do de Déu que has rebut… Perquè l’Esperit que Déu ens ha donat no és un esperit de temor, sinó de fortalesa, d’amor i de sobrietat» (2 Tim. 6-7)”.

Cultiven una actitud contemplativa. “Cultivar una actitud contemplativa ràpida per a identificar i destriar els punts neuràlgics. Això ajudarà a endinsar-se en el camí amb l’esperit i l’aportació pròpia dels fills de Don Bosco i, com ell, desenvolupar una «valenta revolució cultural» (*Enc. *Laudato si’, 114)”.

No siguen ni pessimistes ni optimistes cecs, el Salesià del s. XXI és un home esperançat. “Ni pessimista ni optimista, el Salesià del s. XXI és un home esperançat perquè sap que el seu centre està en el Senyor, capaç de fer noves totes les coses (Cf. Ap. 21,5). «Només això ens salvarà de viure en una actitud de resignació i supervivència defensiva. Només això farà fecunda la nostra vida» (veure. Homilia, 2 de febrer 2017)”.

Visquen amb fidelitat el carisma. “Viure amb fidelitat el carisma és una mica més ric i desafiador que el simple abandó, replegament o *reacomodo de les cases o activitats; suposa un canvi de mentalitat enfront de la missió a realitzar”.

Que el carisma siga renovat. “Tot carisma necessita ser renovat i evangelitzat i, en el vostre cas sobretot pels joves més pobres”.

No se’ns forma per a la missió, sinó que se’ns forma en la missió. “És important sostindre que no se’ns forma per a la missió, sinó que se’ns forma en la missió des d’on gira tota la nostra vida, opcions i prioritats”.

Els Germans Coadjutors. “Els Germans Coadjutors són expressió viva de la gratuïtat que el carisma ens convida a custodiar. La vostra consagració és, abans de res, signe d’un amor gratuït del Senyor i al Senyor en els seus joves que no es defineix principalment per un ministeri, una funció o servei particular sinó per una presència”.

La presència universal de la vostra Família Salesiana. “La presència universal de la vostra Família Salesiana és un estímul i una invitació a custodiar i preservar la riquesa de moltes de les cultures on estan immersos sense buscar “homologar-les”.

Somien cases obertes, fecundes i evangelitzadores capaces de permetre-li al Senyor mostrar a tants joves el seu amor incondicional i els permeta a vostés gaudir de la bellesa a la qual van ser anomenats. Somien…

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...