"Voz de Dios", el musical de Sor Eusebia

26 marzo 2015

L’obra pretén apropar la figura senzilla de Sor Eusebia Palomino, una jove salesiana que va viure enamorada de Jesús i lliurada als altres en el primer terç del segle XX. El públic podrà descobrir a una dona que va saber experimentar en cada moment, en la quotidianitat del dia a dia, la trobada amb el Senyor.

La idea d’un musical en honor a Sor Eusebia va començar a forjar a la casa d’espiritualitat El Pilar de Sanlúcar la Mayor (Sevilla), pertanyent a les salesianes. 2015 era l’any idoni per presentar aquest musical com un regal triple: "A Sor Nieves Reboso, que acabaria sexenni d’animació i govern en la Inspectoria Maria Auxiliadora, a Don Bosco,en el seu Bicentenari del naixement, i l’any de la vida consagrada, per ser Sor Eusebia una religiosa exemplar ".

Les entrades per al musical van sortir a la venda amb un preu de 8 euros. Es poden adquirir al Teatro Municipal de Valverde del Camino, lloc en el qual s’estrenarà el musical ‘Voz de Dios’ el proper 19 d’abril, a les 17:00 hores
 
Un tresor amagat al cor
 
Nascuda el 15 de desembre de 1899 a Cantalpino (Salamanca) en el si d’una família pobra, Eusebia Palomino Yenes no va tenir una infància fàcil, però a casa mai va faltar la fe. De vegades, acompanyava el seu pare, Agustín, a demanar almoina pels pobles del voltant. Ell li va inculcar un gran amor a Jesús. Encara sent una nena, Eusebia va haver d’abandonar el col·legi per treballar com a mainadera i poder ajudar els seus.

Més endavant, va marxar amb la seva germana gran, Dolores, a Salamanca per seguir treballant. Allí va començar a freqüentar l’oratori de les Filles de Maria Auxiliadora. Les Germanes la van convidar a quedar-se com ajudant. A poc a poc, es va sentir cridada a fer un pas més en la seva vida.

La Mare Vicaria va anar a Salamanca i va acceptar a Eusebia com a postulant. Va realitzar el seu noviciat a Barcelona i es va convertir en Filla de Maria Auxiliadora el 1924. Destinada a Valverde del Camino com a cuinera i ajudant domèstica, va realitzar el seu treball ordinari de manera extraordinària.

Molts acudien a ella a la recerca d’un consell. Transmetia l’estil alegre de Don Bosco i Maria Mazzarello, tan característic de l’espiritualitat salesiana, i enriquia als altres gràcies a la seva proximitat al Senyor.

Abans de morir va tenir visions i èxtasi. Va anar a trobar al Senyor el 10 de febrer de 1933. Joan Pau II la va declarar Beata el 25 d’abril de 2004. El seu cos descansa a Valverde.
 

També et pot interessar …