Vivint "Alguna cosa Gran"

8 octubre 2015

Aquesta única iniciativa conjunta, que s’emmarca en l’Any de la Vida Consagrada convocat pel Papa Francesc, ha estat organitzada per la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada, CONFER, Cedis, Noves Formes de Vida Consagrada i Ordo Virginum. A Espanya, a més, ha coincidit amb l’Any Jubilar Teresià.
 
Per part de la Congregació Salesiana, SDB, han participat 23 salesians, segons les places determinades per l’organització. Alguns dels participants, a més, han format part de les comissions organitzadores: Samuel Segura en economia i organització, Xabier Camino i Jota Llorente en l’organització del concert-testimoni de dissabte a la tarda i Javier Valiente en la comunicació.
 
"Comunió amb el Senyor"
 
Monsenyor Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid, en la inauguració del mateix deia als participants: "vosaltres expresseu la comunió amb el Senyor" "Teniu una mirada diferent. Us enfronteu a totes les situacions. Us  devem molt. Gràcies pels vostres múltiples ministeris ajudant als altres. És necessari- va recordar les paraules del Papa en el seu missatge de la Vida Consagrada- mirar el passat amb gratitud, el present amb fe i amb passió i el futur amb esperança. És un luxe estar amb vosaltres. Us estimem molt. Gràcies per la vostra resposta de fe generosa ".
 
Les tres ponències del Congrés han aprofundit en l’espiritualitat, a la vida consagrada com a camí de bellesa, la missió i el servei dels consagrats.
 
La tarda de dissabte va estar marcada per un clima de pregària en el qual es van presentar testimonis de vida consagrada, recolzats per la música, i dinamitzats per dos professors de Salesians Passeig d’Extremadura, Susana de Torres y Antonio Salvador.
 
Cloenda
 
"La Vida Consagrada és un do per a l’Església, neix en l’Església, creix en l’Església, està totalment orientada a l’Església". Van ser les paraules del Papa Francesc que va recordar Mons. Vicente Jiménez Zamora, Arquebisbe de Saragossa i president de la Comissió per a la Vida Consagrada (CEVC) de la Conferència Episcopal, en l’homilia de la missa de clausura de la Trobada de l’Any de la Vida Consagrada que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Madrid.
 
La celebració d’aquesta Eucaristia, que va ser retrasmitida per la 2 de TVE, va convocar a més de 1.500 religiosos i religioses a la catedral de l’Almudena. Mons. Vicente Jiménez ha assenyalat que "avui donem gràcies a Déu per l’Any de la Vida Consagrada", que a Espanya ha coincidit, també, amb l’Any Jubilar Teresià.
 
Partint de les lectures de la Paraula de Déu d’aquest diumenge, el President de la CEVC va parlar sobre el matrimoni "entre l’home i la dona obert a la vida", com a "realitat humana que respon al pla originari de Déu". I va subratllar que "la gràcia del sagrament del matrimoni és, al mateix temps, vocació i manament (do i tasca)".
 
En paraules de Mons. Jiménez, també a la Vida Consagrada pot entendre en clau de matrimoni "que fa referència a l’exigència de l’Església de viure en el lliurament ple i exclusiu al seu Espòs".
 
Després de l’homilia, religiosos i religioses, vida religiosa contemplativa, membres d’instituts seculars, de l’ordre de les verges i de les noves formes de vida consagrada presents al temple, van tornar a reafirmar els compromisos de la seva consagració: obediència, pobresa i castedat.
 
Durant l’ofertori es va presentar la recaptació que s’ha realitzat durant aquesta Trobada de la Vida Consagrada, com a gest solidari i que anirà destinat als religiosos i religioses de Síria i l’Iraq. En l’Eucaristia també van estar presents un nodrit grup de Bisbes, Superiors Majors, i Delegats diocesans per a la Vida Consagrada.

També et pot interessar …