Visita del Rector Major a la Procura de Missions a Madrid

9 octubre 2014

Entre viatge i viatge, acabat d’arribar d’Albània i Kosovo, el Rector Major dels Salesians va passar unes hores el dimarts 7 d’octubre a la Procura de Missions de Madrid per conèixer de prop el treball que realitza la institució salesiana de suport als projectes missioners de tot el món i mantenir una trobada amb totes les persones que treballen a la seu de Misiones Salesianas.
 
Don Ángel Fernández Artime va saludar un per un a tots els departaments de Misiones Salesianas i als diferents treballadors de la seva ONGD Jóvenes y Desarrollo (JYD). A última hora del matí va mantenir una trobada a la sala d’actes per traslladar la seva proximitat i el seu agraïment "pel treball que es realitza pels més necessitats".
 
El Rector Major va realitzar un resum del seu últim viatge a les obres salesianes d’Albània i Kosovo: "M’he trobat amb nens sense escolaritzar, que ni estudien, ni mengen, ni treballen, però que el fet de poder estar en un centre salesià els canvia la vida literalment, perquè allà reben una educació, poden fins i tot aprendre un ofici i conviuen amb infants com ells. Els qui no tenen res i es troben amb Don Bosco els canvia la vida totalment ", reconeix D. Ángel Fernández.
 
El X Successor de Don Bosco també es va referir a un dels temes més dramàtics de l’actualitat, com és el virus de l’ Ebola en alguns països de l’Àfrica occidental. "A Sierra Leona la situació és dramàtica, però els missioners s’han compromès a quedar-s’hi, en el focus de l’epidèmia amb els més desfavorits i jo els he donat el meu suport i m’he compromès a buscar el que sigui necessari per ajudar-los, i en aquest moment vaig pensar en vosaltres, en Misiones Salesianas, per aconseguir-ho".
 
"Estem tots junts en la tasca educativa, preventiva i evangelitzadora que realitzen els missioners, perquè la vida que es respira a les obres salesianes és impressionant". Amb aquestes paraules, remarcant el treball en les diferents parts del món, va finalitzar la seva visita. 

També et pot interessar …