Vicente Alberdi Aróstegui, salesià coadjutor (1927-2020)

21 octubre 2020

La mort de l’estimat germà salesià coadjutor don Vicente Alberdi Aróstegui, de la comunitat de Barcelona-Sarrià, transcorria el dimecres 21 d’octubre de 2020 a Barcelona. Des de feia tres setmanes es trobava internat a l’Hospital Plató de Barcelona, ​​a causa d’una greu malaltia. Tenia 93 anys d’edat i havia complert els 76 de salesià.

Se celebra el seu funeral el divendres 23 d’octubre, a les 11 h, al Santuari-Parròquia de Maria Auxiliadora de Sarrià. Per motius de prevenció davant la pandèmia, no hi haurà vetlla a Martí-Codolar.

Don Vicente va néixer a Azkoitia (Guipuzkoa), el 5 de setembre de 1927. Va fer el noviciat a Sant Vicenç dels Horts, on va professar el 16 d’agost de 1944. Des d’aquest moment, la seva tasca pastoral s’ha desenvolupat en el camp de la formació professional a Barcelona-Sarrià (1944-1958), a La Almunia de Doña Godina (1958-1965) formant a salesians joves per a les escoles de formació de coadjutors d’Espanya i per a les missions, a Barcelona-Llars Mundet (1965-1982) dirigint durant 27 anys l’Escola Tèxtil i Confecció Industrial, a Barcelona-Horta (1982-2013) i de nou a Barcelona-Sarrià, des de 2013 fins avui.

A la seva tasca de professor de confecció industrial i sastreria, va unir la seva activitat musical al llarg de tota la seva vida, com a violinista que va formar part durant setze anys d’una orquestra de cambra, i organista que acompanyava cants i celebracions a Horta, Martí-Codolar i Sarrià, on col·laborava també a la parròquia.

Don Vicente serà recordat com un salesià de tracte amable, molt educat, molt correcte i elegant en la presentació externa i en el vestir; un cavaller; piadós i diligent en els seus deures religiosos, ferm en les seves conviccions i creences, complidor fidel de les seves obligacions i col·laborador en el que estava al seu abast, amb una vitalitat sorprenent i una salut de ferro fins al final.

Que el Senyor Ressuscitat aculli amb tendresa al germà Vicente entre tots aquells que han lliurat la seva vida a la missió salesiana; i que Maria Auxiliadora, a la qual tant va estimar, l’aculli amb l’afecte de Bona Mare del cel. Que descansi en pau.

També et pot interessar …