Utrera acull la celebració de l’Assemblea de les Associacions de Maria Auxiliadora

19 abril 2021

La Casa salesiana ‘Nuestra Señora del Carmen’ d’Utrera va ser triada per albergar l’assemblea inspectorial de Maria Auxiliadora. El 17 d’abril va tenir lloc la catorzena edició d’aquest esdeveniment, que va visitar la localitat utrerana amb motiu del 125è aniversari fundacional de la seva associació de Maria Auxiliadora.

La crisi sanitària actual, derivada de la pandèmia de COVID-19, va fer impossible que aquesta cita es desenvolupés com és tradicional. L’última ocasió en què Utrera va ser seu d’aquesta trobada es van donar cita gairebé 1.500 persones arribades de diversos punts d’Andalusia, Extremadura i Canàries. En aquesta ocasió, sota el títol ‘Maria Auxiliadora, Mare d’Esperança’, l’assemblea es va adaptar a les circumstàncies, però va aconseguir tirar endavant per mantenir la trobada anual al voltant de la devoció impulsada per Sant Joan Bosco.

Així doncs, l’organització va programar una jornada amb activitats que van poder seguir-se de manera telemàtica a través del canal de YouTube de l’associació amfitriona i a la pàgina de Facebook.

En qualsevol cas, van estar convidades a participar presencialment una representació de les associacions que es troben a la província de Sevilla, per adaptar-se a les restriccions que actualment estan en vigor; i els fidels d’Utrera.

El dia va començar a les 11.30 hores amb la celebració d’una eucaristia a l’església Nuestra Señora del Carmen, als peus de la imatge de la Verge que el propi Don Bosco va enviar a la ‘Casa Mare’ dels Salesians a Espanya. L’encarregat de presidir-la va ser l’inspector, D. Ángel Asurmendi, que es va desplaçar a la ciutat amb aquest motiu juntament amb Luis Fernando Álvarez, delegat de la Família Salesiana.

Al seu terme, va poder seguir-se una emissió amb diversos continguts. Un d’ells el va protagonitzar sor María Dolores Ruiz, una Filla de Maria Auxiliadora que, des d’Indonèsia, va fer arribar com es viu amb cor salesià per aquelles llunyanes terres. Al costat del seu testimoni va haver referències a altres aspectes de la vida diària de les associacions de Maria Auxiliadora, com obres socials, restauracions, efemèrides i el projecte ‘ADMA jove’ i una benedicció molt especial des de Valdocco a càrrec d’Alejandro Guevara.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.