#UnAnySMX

5 junio 2015

El 7 de juny de 2014, amb la presència del Rector Major, don Ángel Fernández Artime, va començar la marxa de les noves províncies salesianes a Espanya després del procés d’unificació. Així veia la llum la Inspectoria Maria Auxiliadora que compleix un any d’experiència en el camí de la renovació personal i comunitària per a l’impuls del carisma salesià.

Tot va començar el matí del dissabte amb la trobada als Salesians d’Atocha (Madrid), un acte en el qual el Rector Major es va dirigir als més de quatre centenars salesians d’Espanya amb un missatge clar: “fem tot això per anar a més, no podem deixar morir el carisma de Don Bosco ".

En l’inici el Rector Major va convidar a deixar de banda els temors a un procés que va començar amb valentia en el "redisseny i resignificació" de les presències salesianes a Espanya. "Fem una intel·ligent opció d’on i com volem estar", va afirmar; tot això comptant sense reserves amb els seglars, tal com ja va assenyalar el Capítol General 24. "Som molts més a Espanya que els 1.200 salesians sdb, aprofitem al màxim el paper dels laics, ells són corresponsables", va sentenciar.

El procés partia de l’estudi profund de la situació i la consulta als salesians d’Espanya de les sis províncies existents. Finalment, després de la reflexió, diàleg i pregària, i valorant les dieferentes possibilitats, es va apostar per aquesta unificació que va buscar l’impuls carismàtic de la presència salesiana i que avui recull els seus primers fruits amb 1.140 salesians, 97 centres escolars, d’ells 57 amb Formació Professional, 92 parròquies, 127 centres juvenils i 89 Plataformes Socials, entre les obres més significatives.

En l’Eucaristia d’inici de les dues noves inspectories, que va comptar amb la presència del Regional de la Regió Mediterrània, don Stefano Martoglio, al costat d’una àmplia representació de tota la Família Salesiana d’Espanya, es va recalcar la idea de posar Jesús en el centre per a, posteriorment, donar pas a la lectura del document d’aprovació de les dues inspectories. Per al record quedaran les fotografies dels nomenaments de Juan Carlos Pérez i Cristóbal López com a inspectors, els quals van fer de forma conjunta la seva professió de fe i van signar l’acceptació del càrrec.

Durant la tarda va arribar el moment dels joves del Moviment Juvenil Salesià als quals el Rector Major va convidar a "no tenir por i a ajudar a ser els salesians que Don Bosco va somiar. Us necessitem. No tingueu por de res, lluiteu i somieu". A continuació la Família Salesiana va recollir el testimoni amb un missatge dirigit al mig miler de membres presents, però extensible a tots els que formen part de les forces vives d’una família religiosa apassionant. "No som desenes de milers per quedar-nos dins dels murs de les nostres pròpies obres ", va dir dit, i va instar que cada grup fos significatiu per a ser capaços d’arribar a on no arriben els altres. Apuntava que aquesta és la gran riquesa de la Família Salesiana i afegia que" créixer com a Família Salesiana significa estar menys pendents de nosaltres mateixos. Som Família Salesiana no per estar un al costat de l’altre molt a gust, sinó per ser una força viva en la Família i en l’Església ".

Des d’aquesta jornada i amb el pas dels dies els números es van anar transformant en noms, cognoms i experiències que han anat creant els primers vincles entre les presències d’Andorra, Andalusia, Aragó, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Extremadura i Múrcia .

Un projecte ple de sentit en la Inspectoria Maria Auxiliadora que avui bufa la seva primera espelma. Felicitats!

També et pot interessar …