Una nova rajola recorda l’amor cap a Maria Auxiliadora transmès de generació en generació a la ciutat Rota

26 maig 2021

Per Rota al Día

L’Associació de Maria Auxiliadora de Rota, que aquest any compleix el seu 50è aniversari a la localitat des de que es fundés, ha volgut homenatjar els veïns del carrer Prim. Un carrer emblemàtica del casc històric que des de fa anys, cada 24 de maig, s’engalana de forma especial per veure passar a la verge. Banderes celestes i roses, faldons i domassos vesteixen aquest estret carrer perquè el pas de la processó sigui lluït demostrant amb això el fervor cap a Ella. Per això, en aquest dia especial, aquesta associació va voler tenir un reconeixement amb tots aquests veïns descobrint una rajola commemorativa que s’ha descobert per part de la presidenta de l’Associació de Maria Auxiliadora, Lola González, i per la delegada de Cultura, Esther García.

 

La presidenta de l’Associació de Maria Auxiliadora va tenir paraules d’agraïment per als qui han col·laborat en que aquest gest hagi estat finalment una realitat. A l’escola salesiana pel seu suport, a l’Ajuntament de Rota també per la seva predisposició, així com al director de la Casa Salesiana, Mario Pardos, aquest últim, encarregat de beneir la nova rajola que ja llueix en aquest punt de Rota.

En paraules de Juan Cotano, que va ser director de l’escola Salesians durant molts anys, “aquest taulell recordarà a cada membre de la comunitat salesiana que sempre hi ha una llum i un far que porta a bon port, a un port feliç”. Als veïns del carrer Prim els ha desitjat que se sentin beneïts amb la imatge tan propera de Maria Auxiliadora a aquesta ceràmica que s’ha col·locat a la cantonada amb el carrer Mina, un altre carrer emblemàtic.

Aquest rajola de ceràmica, que passa a ser part de la història local i de la guia dels carrers de Rota , deixa constància de l’amor cap a Maria Auxiliadora que hi ha al municipi des de fa anys i en especial d’aquests veïns que l’han sabut transmetre de generació en generació.

També et pot interessar …

Les ‘Bicis solidàries’ d’Elx compleixen una dècada

Les ‘Bicis solidàries’ d’Elx compleixen una dècada

380 bicicletes han estat reparades en els darrers anys arribant fins i tot a països africans com Guinea-Bissau, Senegal o Uganda a través de diferents ONG, a més de col·laborar amb Aldees Infantils, Creu Roja, Càrites o la Fundació Ángel Tomás.