Una mirada al temps lliure en l'actualitat

21 octubre 2015

Els dies 16 i 17 d’octubre al Caixaforum de Barcelona va tenir lloc el III Congrés del temps Lliure Educatiu, organitzat per la Fundació Pere Tarres i la Federació Didania, amb la participació de les escoles de temps lliure salesianes.

Des del Centre Nacional de Pastoral Juvenil es va apostar des del curs passat per estar presents en aquests fòrums comptant amb les escoles de temps lliure salesianes. Van participar l’Escola de Temps lliure Don Bosco de Santiago, l’Escola de temps lliure Alquite de León, les Escoles Don Bosco de Sevilla i València. Es va parlar sobre el temps lliure educatiu davant la societat del segle XXI, educar en temps d’incertesa, educació no formal, participació i cohesió social … Alguns temes treballats en ponències, experiències i bones pràctiques.

Aprofitant la participació al Congrés, va tenir lloc l’Assemblea de la Federació Didania (Federació d’entitats cristianes de temps lliure), amb la participació salesiana. No totes les escoles de temps lliure formen part de la federació, però s’està treballant per caminar a una inclusió de les que falten.

"Una gran experiència d’estar presents com Don Bosco, com a equip, com escoles de temps lliure, en un fòrum natural per a nosaltres" indica Santi Dominguez, coordinador nacional de Centres Juvenils. Les escoles de temps lliure salesianes porten uns anys coordinant-i situant horitzons comuns. Aquest cap de setmana suposa un al·licient més en el camí compartit.

També et pot interessar …