Una imatge de Maria Auxiliadora arriba a Benín des de Córdoba per complir el desig d’en César

8 febrero 2021

El passat dia 1 de febrer arribava a la Comunitat Salesiana de Porto Novo – Benín una imatge de Maria Auxiliadora, procedent de la Casa Salesiana de Córdoba. Va ser rebuda amb gran alegria i expectació per part dels salesians, els joves, i els infants del carrer. Les gestions del viatge van ser coordinades per la Procura de Misiones Salesianas.

Aquesta imatge es va fer fa 25 anys amb la idea de substituir en la processó del 24 de maig la imatge que des de l’any 1908 presideix l’altar del Santuari de Maria Auxiliadora. Amb el pas dels anys es va veure convenient que la imatge original fos la que rebés culte en tot moment (durant l’any i en la processó), i que la nova imatge fos retirada del culte públic. I així ha estat a la capella privada de la comunitat durant aquests anys.

En l’última visita del missioner salesià Antonio César Fernández Fernández (natural de Pozoblanco) a la comunitat de Córdoba va expressar el desig de poder tenir una imatge de Maria Auxiliadora d’aquestes característiques a Porto Novo, a la Comunitat del Prenoviciat. Després de la seva tràgica mort el 15 de febrer de 2019, després de rebre tres trets a uns 40 quilòmetres de la frontera sud de Burkina Faso, la comunitat salesiana de Córdoba va veure la possibilitat d’enviar aquesta beneïda imatge i d’aquesta forma complir el seu desig.

La imatge de Maria Auxiliadora és obra de l’escultor cordovès Marco Augusto Dueñas Cepas. Es va encarregar el 15 de Juliol de 1994 i es va lliurar a la comunitat salesiana de Córdoba el 19 de març de 1995. La imatge va ser beneïda en l’Eucaristia del dia 24 d’abril del mateix any.

“Per a nosaltres és un motiu d’alegria fer aquesta donació a la Comunitat Salesiana de Porto Novo en els 25 anys de la seva benedicció. Que la imatge de la Mare de Déu, que va ser beneïda al mateix lloc on el nostre germà Antonio César va rebre el crucifix de missioner, pugui estar ara en aquestes terres és un signe de comunió. Ella ens uneix i ens fa sentir-nos més germans «, diu el director de la Casa Salesiana de Córdoba, el pare José Antonio Perdigones.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.