Una esportista d'elit en les aules de Salesians Elx

28 enero 2016

Alicia Irene Asencio, alumna de 2º de Batxillerat del Col·legi Salesians San José Artesano, d’Elx, ha sigut convocada per la selecció espanyola d’Handbol per a defensar a Espanya en la fase de classificació del Campionat Mundial junior d’Handbol Rússia 2016.

La trobada es celebrarà entre el 18 i el 20 de març pròxim, i en la qual es veuran les cares a Polònia davant Turquia, Eslovàquia i la mateixa amfitriona, Polònia.

Aquesta jove esportista d’elit va arribar a Salesians en 1º de BAT, atreta per “el bon ambient i el tracte familiar”. A través d’aquesta entrevista, Alicia desvetla la seua passió per l’esport però també el complicat que resulta compatibilitzar-ho amb els estudis.

Quants anys tenies quan vas començar amb l’handbol i com et veus?

Des que vaig començar a jugar fins ara ja han passat11 anys dedicats a l’handbol. Recorde que el grup d’amigues del col·legi quedàvem per a jugar a estones i ací va començar tot. He passat per totes les categories de l’handbol: de benjamí a aleví, després vaig passar a infantil i cadet, i ara mateix juvenil, amb moltes ganes de seguir creixent.

Saps que els nostres esports estrela de Salesians Elx són l’handbol i el vóley. Què opines de la nostra oferta esportiva? Penses que tots hauríem de potenciar més l’esport?

Jo veig que l’esport es fomenta molt i que Salesians ho cuida i promou, i d’açò no hi ha dubte. Jo dic que els estudiants sempre fan altres coses, a més d’estudiar, i si és esport, millor que millor, i si es decideixes per l’handbol, doncs més encert encara, però cal practicar esport.

Com compagines els teus estudis amb l’handbol? Com és el teu dia a dia?

Has de saber organitzar-te, és fonamental, és el primer, perquè si no, no pots tirar endavant. No es pot perdre el temps, i menys en aquests moments de la meua vida perquè segon curs de Batxillerat té un nivell d’exigència alt, prompte tindrem la Selectivitat i no es pot perdre el temps. Entrenem una hora i mitja cada dia, i a més tenim quasi una hora més de “físic”, o siga, carrera, exercicis per a millorar la força, la potència, etc.

Què t’ha ensenyat l’handbol?

Ja ho deia abans, però sí que m’agradaria afegir que amb l’handbol jo he après a treballar en equip, en grup, perquè jo sola no ho puc fer tot, açò és clar. Amb l’esport em porte l’experiència d’aprendre cada dia una sèrie de valors que ajuden molt en la vida i per a la vida, com per exemple, la capacitat de relacionar-te, la socialització, ajudar, ser com a “ponts” en la vida dels altres, i el viure aquests valors és alguna cosa que una no es pot perdre.

Tens ganes de viure un any més la festa de Don Bosco, què és el que més et crida l’atenció de Salesiano San José Artesano i de Don Bosco?

L’any passat els entrenaments no em van deixar participar en la festa, però sí que vaig poder veure com es preparava, i sempre els pregunte a les meues amigues el que han fet. M’agrada molt aquest ambient i el sentit de família que es viu, que és una experiència que ajuda perquè cada any es vaja consolidant més la festa i ho passem bé. Jo crec que també enguany vaig a estar amb entrenaments, i sobretot amb aquesta convocatòria que m’han fet. Ah!, i vull donar-vos les gràcies a tots per la comprensió i per les facilitats que ens doneu als que estem en l’esport d’elit per a poder portar avant els estudis i els exàmens; la vostra proximitat és molt gran i açò us ho he d’agrair.

Entrevista completa.

També et pot interessar …